• Éjszakai vizelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A problémám az, hogy mostanában éjszakánként 2-3-szor is ki kell mennem vizelni,nem tudom végigaludni az éjszakát.Mire álmosan rájövök,hogy miért nem tudok ébredés után visszaaludni, addigra már annyira kell vécéznem, hogy hányingerem van és fáj a hasam.Lefekvés előtt már órákkal nem merek inni, illetve egyébként is keveset iszom napközben - nem mindig érzem, hogy szomjas lennék,napközben egyébként átlag 3szor kell kimennem, de az a maximum. Azt tapasztaltam még, hogy szeretkezés közben is sajnos kellett már szünetet tartanunk férjemmel, mert pisilnem kellett...Háziorvosom először felfázást mondott, de voltam már felfázva, nem csíp, nem fáj, nem véres, nem akadozik, normál mennyiségű - legalább is nem csak pár csepp. Említette az "ideges hólyagot" is. Ön szerint mi lehet a baj? Természetesen felkeresek személyesen is egy szakembert. Köszönöm előre is a választ. 29 éves nő

        WEBBeteg szakértő válasza a éjszakai vizelés témában

        Tisztelt Olvasónk!


               Leírásából kitűnik, hogy bakteriális eredetű gyulladás nem valószínű és hogy panasza meglehetős stressz forrása.
               Urológiai vizsgálat mindenképpen szükséges, mert úgy derül ki egyértelműen, hogy van-e a panasz hátterében baktérium, vagy gomba, esetleg a hólyag fokozott hólyagingerlékenysége.
               Ezen felül azért érdemes átgondolni, hogy az elmúlt időszakban történt-e valami olyan esemény, vagy történik-e, amely lelkileg túlterheli, de nehéz vele szembenézni, mert az ilyen fajta vizelési inger lehet feszültségoldó hatású is, mint pl. kisgyermekkorban az éjszakai bepisilés.


        Üdvözlettel:      

         

        Dr. Kocsis István urológus 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-04 18:16:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: