• Vesegörcsök terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő!26 hetes kismama vagyok és úgy 3 hete vannak éjszakánként vesegörcseim.Ha kimegyek wc-re akkor enyhül a fájdalom egy kis időre.A vizeletembe sok a baktérium és fehérje is van.A nőgyógyász írt fel Klion-D100 hüvelytablettát és semicillint.De nem akar elmúlni a görcs.Haskeményedésre Pipolphent szedek.Azt szeretném tudni hogy mitől vannak a görcsök és ha nagyon fáj vehetek-e be fájdalomcsillapítót?Nincs-e káros hatással a babára a görcs?És beindulhat a szülés vagy megnyílhat-e a méhszáj a vesegörcs miatt?A vizelet mennyisége alkalmanként változó.Válaszát előre is köszönöm.Ildikó.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesegörcs témában

        Tisztelt Olvasónk!

        A panaszait feltétlenül érdemes olyan urológiai szakrendelésen pontosítani, ahol lehetőség van a vizelet steril levételére és ultrahangos vizsgálatra, mivel a dereka több okból is fájhat.
         Lehet az ok valóban a veséje, de lehet a dereka is, amelyen a terhelés a baba súlyával egyre nő.

        Üdvözlettel:

        Dr. Kocsis István urológus

         

        Kedves Ildikó!

        Mivel ilyen erősek a panaszai én inkább a kórházi befekvést javasolnám, mivel lehet, hogy veseköve van, de persze az is lehet, hogy csak a terhessége nyomja a veséjét. Szerintem ha nem múlnak a panaszai, akkor menjenek be holnap a kórházba, ahol szülni fog. Mivel ezt igenis komolyan kell venni és nem biztos, hogy otthoni kezeléssel megnyugtató lesz a gyógyulás.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 14:20:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?