• Gyakori vizelés-pszichés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! A tüneteim a következők:Gyakori vizelés ill. vizelési inger,hólyagnyomás vagy feszülés.Voltam nőgyógyásznál,urológusnál,hasi ultrahangon,minden negatív.A házi orvosom azt mondta lehet pszichés eredetű.Jelenleg egy intim torna tanfolyamra jelentkeztem,mert kaptam egy olyan tanácsot,hogy esetleg a méhem van megereszkedve és nyomja a hólyagomat(hasonlót az urológus is mondott)Szeretném az Ön véleményét is kikérni,hogy mi lehet a probléma?(36 év,1 gyermek)Előre is köszönöm válaszát,üdvözlettel:Tokai Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a gyakori vizelés témában

        Tisztelt Olvasónk!


        Panaszai hátterében valóban a szakvizsgálatok során már elhangzott okok szerepelhetnek. Az ultrahangos vizsgálatból az derülhet ki, hogy a hólyag belső felszíne ép, hogy a méhhez való viszonya milyen. Azt, hogy gyulladás áll-e fent, vizeletvizsgálattal lehet eldönteni. Fontos tudni, hogy a vizelési inger társul égő vizeléssel, vagy nem, hogy a gyakori vizelés éjszaka is jelentkezik-e? A szülés után, alkattól függően valóban lazulnak a méh függesztő szalagjai. Az intim torna jó, azt érdemes végig csinálni. Ha utána is jelentkezik a panasz, érdemes felkeresni egy olyan centrumot, ahol úgynevezett urodinámiás vizsgálatot tudnak végezni, vagyis meg tudják mérni a hólyag nyomás változását a hólyag telődése illetve vizeletürítés közben.


        Üdvözlettel:

         

        Dr. Kocsis István  urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-29 18:53:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: