• Van remény a babára?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nagyon el vagyunk keseredve! :( Én 30, férjem 36 éves. 22 hónapja próbálkozunk babával, eddig sajnos sikertelenül. Férjemnek volt spermiumvizsgálata, ahol ilyen eredmény született: É:30% L:20% M:50%; Absztinencia: 4 nap; Sperma PH:7.8; Sp.mennyisége: 3ml; Össz.spermiumszám: 6M/ml; Spermium cc.: 2M/ml; Sperm.motilitás:50%; Sperm.norm.morf.:85%; Sperma értékelés: 1-2fvs, bakt-k. Majd 1 hónapi clostilbegyt kúra után a következőre változott: É:40% L:20% M:40%; Absztinencia: 4 nap.; Sperma PH:7.9; Sp.mennyisége:4ml; Össz.spermiumszám:36M/ml; Spermium cc.: 9M/ml; Sperm.motilitás:60%; Sperm.norm.morf.:83%; Sperma értékelés: 1-2fvs, bakt-k. A kérdésem a következő lenne: Ezzel az eredménnyel természetes úton teherbe lehet esni? Mert az egyik orvos azt mondja, a másik meg megint mást. Az egyik elkeserít, hogy csak a beültetés segíthet, és hogy keressünk fel egy meddőségi centrumot, a másik pedig azt mondja, elég a gyógyszeres kezelés, és természetes úton is teherbe eshetek. Doktor Úr, kérem segítsen az eredmény kiértékelésében, és valamilyen tanácsot szeretnék, hogy Ön mit látna jónak ebben az esetben, mert az időnk csak fogy, az elkeseredésünk csak nő, a pénzünk fogy, és nem akarunk hiába várni a semmire. :( Válaszát előre is köszönöm! Tiszelettel: G. Tamásné

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Leírásából kiderül, hogy a kellően alapos andrológiai szaksegítséget megkapják. Ehhez nem lehet hozzátenni, sem elvenni. 

        A téma lelki része nagyon nehéz, nevezetesen, hogy mekkora elengedettséggel tudják az akár több évig tartó várakozást végig élni. Sok beszámoló van arról, hogy a reményvesztett, görcsös akarás után akkor fogant meg a gyermek, amikor lemondtak róla. Végeztek kutatásokat a témában és az eredmény nem volt meglepő: a meddő házasságok jelentős részében lelki komponens játszik szerepet.

        A kérdésre ugyanis, hogy természetes úton ilyen spermaképpel megfoganhat a gyermek, a válaszom egyértelműen igen. A személyes véleményem az, hogy Önök még elég fiatalok, (bármennyire mást gondolnak esetleg magukról) és elég idejük van a gyermeknemzésre. Mesterséges utat csak a legvégső esetben javaslok.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István  urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-15 18:25:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó