• Felfázás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, a következő problémában kérném a segítségét. 31 éves nő vagyok, krónikus betegségben nem szenvedek. Körülbelül egy héttel ezelőtt felfázásra utaló tüneteim jelentkeztek, gyakori, szinte folyamatos vizelési ingerrel és enyhe csípő érzéssel pisiléskor. A háziorvos a vizeletmintában nem talált bakteriális fertőzést. Gyógyszerként a Furocef 500 mg gyógyszert írta fel, 2*1-es dózisban. Emellé kaptam Fortedol 50 mg tablettát, amelyből 3*1-et javasolt (párhuzamosan egy epegörcs miatt is felkerestem.) A készítmények mellé 3 napig medveszőlőlevél teát és tőzegáfonyakapszulát (3*1) is használtam, valamint kamillás ülőfürdőt és napi 3 l folyadékot ittam. Sajnos 3 nap múlva sem lettem jobban, a folyamatos vizelési inger megmaradt, így elmentem a nőgyógyászhoz. Ő a Sumamed S 500 mg tablettát írta fel, és mellé a Fosfomycin Exeltis 3 mg port. Mindkettőt beszedtem két nap alatt, ahogyan az orvos javasolta. Sajnos a tünetek ezután is maradtak. Visszamentem az orvoshoz, aki vizeletmintát vett, amelyben magas fehérjeszámot állapított meg, az UH nem mutatott eltérést. Ekkor egy baktériumtenyésztésre küldött, valamint felírta a Femiflo 150 mg kapszulát. A baktériumtenyésztés eredménye két nappal az antibiot. kezelés után történt, az alábbi eredménnyel: Aerob baktérium nem tenyészett ki. A vizelet nem tartalmaz antibiotikumot, vagy egyéb, a baktériumok szaporodását gátló anyagot. A tüneteim még sajnos mindig ugyanazok, szinte állandó vizelési inger, fájdalmam nincs. A pisilés nem fájdalmas, azt követően van egy enyhe csípő érzés. Folyadékot továbbra is nagyobb mennyiségben (2,5 liter) iszom és a tőzegáfonya kapszulát szedem. Urológiai vizsgálatra és a nőgyógyaszati rendelésre sajnos csak a jövő hétre kaptam időpontot. Mitévő legyek? Mi okozhatja a panaszokat? Korábban nem volt ilyen panaszom. Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

        Dr. Papos István válasza a cystitis témában

        Valószínűleg krónikus hólyaggyulladás okozhatja a panaszokat, valóban urológiai vizsgálat szükséges. Amennyiben a vizelet lelet nem magyarázza a panaszokat, hólyagtükrözésre lehet szükség.


        Kérdés: 2017. augusztus 02., 19:18; Megválaszolva: 2017. augusztus 05., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr Segítségét szeretném kérni a következő problémám van: Az ejakuláció az akaratom ellenére történik, ha szeretkezésre kerül a sor, nem tudom irányítani , és az előváladék is nagyon hamar jön (pár csók után, de...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A péniszemen a makk alatt ahol "rögzül " a fityma a makkhoz hátul ahogy hátrahúzom a fitymát látok kettő pattanás szerű fehér pöttyöt illetve szúró fájdalom is jelentkezik érintésre. Közösülésnél akkor fáj...