• Húgyúti bakteriális fertőzés 1 éve

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 31 éves férfi vagyok. 2016. szeptemberében húgycső váladékból E-coli tenyészett ki. Erre antibiotikumot kaptam. Ezt követően történt egy kontroll mintavétel. Ekkor enterococcus faecalis baktérium tenyészett ki. Erre szintén antibiotikumot kaptam (Semicillin). Történt STD szűrés is, de ezeknek a leletei mind negatívak voltak (többször is megismételtettem). Kb 1 év elteltével ott tartunk, hogy bármikor elmegyek az orvosomhoz és húgycsőből baktérium leoltást végez, akkor a fenti két baktérium közül vmelyik mindig kitenyészik. Ezt követően pedig kapom az antibiotikumot. Ami probléma, hogy jó néhány antibiotikum vonatkozásában rezisztencia alakult ki. Érdekes, de egyébként sem a vizeletemben, sem pedig az ondómban nincs jelen egyik baktérium sem pedig több alkalommal is történt mintavétel. A fentiek két dolog miatt zavarnak. Az egyik, hogy a párommal babát szeretnénk és fogalmam sincs, hogy ezek a baktériumok mennyire veszélyesek rá, vagy a magzatra. A másik probléma, hogy néha fizikai panaszaim is vannak. PL: húgycső égés, tompa herefájdalom. Milyen megoldást tudna javasolni arra, hogy elindíthassuk a babaprojektet, illetve az antibiotikumonokon kívül van-e lehetőség más jellegű kezelésre? Jelenleg a D-Manosse port iszok; tőzegáfonyát, C-vitamint, multivitamint szedek; vörösáfonya levet, tökmagolajat és rengeteg vizet (3-4liter/nap) iszok. Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a húgycső témában

        Az említett kezelések jók. A húgycsőmintavétel biztosan megfelelően zajlott? Előfordulhat, hogy a nem megfelelő mintavétel kapcsán került baktérium a vizsgált mintába és nem feltétlenül a húgycsőben volt a kórokozó.


        Kérdés: 2017. július 31., 17:58; Megválaszolva: 2017. augusztus 01., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jónapot. Olyan tünetem van egy éve lassan, hogy vizelési ingerem van folyamatosan, de inkább este lefekvéskor szörnyű érzés. Vizelettenyésztésembe streptoccocus agalactiae volt. Kaptam rá antibiotikumot de nem használt. Ismét...
        Tisztelt Doktor úr! Október 10-én, nőgyógyászati nagy műtéten estem át!Katétert is adtak, amitől húgyúti fertőzést kaptam.Másnap éjjel voltak a vizelési gondjaim, véres volt a vizeletem, és rettenetesen fájt a vizelés! Kaptam két napig...
        Jónapot! Van egy 10 éves fiam, 6-7 cm. a pénisze és évek óta nem nő. Én már ezen stresszelek egy ideje hogy ez baj e, vagy akadályozni fogja e a gyermekvállalásban ha nagyobb lesz. Nem tudom hogy elmenjünk e orvoshoz. Köszönettel: Egy...