• Visszatérő hólyaghurut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulnék Önhöz,hogy visszatérő hólyaghuruttal küzdök már több mint 3 éve. Az egész egy pielonefritisszel kezdődött,nagyon erős fájdalmaim voltak és véres volt a vizeletem. Levofloxacin antibiotikumot írtak fel, tőzegáfonya tablettát,no-spat pár hétig jól voltam és utána kezdődött a vissza-vissza térőhólyaghurut,ami lassan elviselhetetlen annyira sűrűn előjön és olyankor a munkahelyemre se tudok bemenni olyan heves fájdalmaim vannak és ráz a hideg. 1évbe akár 10szer is elő jön hidegrázással kezdődik,majd nagyon görcsöl a hasam,csíp a húgycsövem,ég a hólyagom , sürgető,állandó vizelési ingerem van de csak pár csepp jön,olyan érzésem van mintha kiszakadna a hólyagom , egy kevés sűrű fehér szagtalan folyásom is van,ami jóval bővebb a hólyaghurut előtt,néha ég a hüvelyem is. Többször hüvelygyulladással is kezeltek: Candida albicans a kenet alapján, amire CNS hüvelykúpot, Flucovim talbettát, Vitagyn C-t,gynoflor hüvelyflóra regenerálót írt fel a nőgyógyászom. Vérvételen is voltam és a vizeletembe mindig rengeteg baktériumot mutatott/mutat. Nem rég külföldön voltam nyaralni és előjött a barátom elvitte a vizeletemet egy magán laborba és ez lett az eredmény: ( 100.000 UFC /ml gram negativ baktérium lactozo-negativ. Elkeseredettségemben több orvosnál is voltam. Az antibiotikumok után enyhült pár napig jobban voltam ,utána újra és újra visszatért. Az antibiotikum kúra után mindig vettem be fluconazolt , protexin bélflóra regenerálót, Vitagyn C hüvelyregenerálót. A párom is kivizsgáltatta magát és a spermavizsgálat eredménye jó lett. Az utolsó labor eredményem: Se-karbamid-N: 2,7 mmol/L (2,8-7,2) Hámsejt: 226/látótér (5helyett) Baktérium: 10100/látótér (1000helyett) Neutrophil % : 48,70% ( 50.00-80.00) Abs.lymphocita szám: 3,67 G/L (0,60-3,40) Lymphocita%: 42,40% ( 20,00-40,00) Szedek C vitamint, bodyt hordok folyamatosan,télen rétegesen felöltözök,nem járkálok mezítláb, együttlét előtt/után letusolok,együttlét után wc-re megyek. Napi 2-3 liter folyadékot megiszok,minden gyógyteát,tőzegáfonyát,szirupot,urzinolt,D-mannozet,szárított tőzegáfonyát eszek minden nap ,szódabikarbónás, sós vízbe ültem de sajnos nem tudok megszabadulni tőle. Válaszát előre is tiszta szívemből köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a cystitis témában

        Javasolt lenne egy Urovaxom kúra /3 hónapig napi 1 tabletta), mely növeli a húgyutak természetes védekezőképességét a baktériumokkal szemben. Urológus szakorvos írhatja fel a gyógyszert.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. június 30., 20:47; Megválaszolva: 2017. július 01., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm ! Egy olyan problémával fordulok önhöz feleségemmel együtt lét alatt az elején véletlenül nagyon megszoritotta a makk alatt a nemiszervemet az aktust végig tudtam csinálni de azóta faj a makk alatt úgy erzem van kis duzzanat es...
        Ma este voltam urológusnál, mivel néha enyhén csípett a vizeletem és a húgycsőnyílás körül nagyon enyhén pirosodott. Itt vettek húgycső mintát (az ambuláns lapon annyi szerepel hogy: "Genoid 4 minta"). Az orvos annyit mondott hogy ez rövid,...
        Mko here normális nagyságú bal oldali mellékhere fejbe 5mm cysta mko herében 1-1 kisebb microlithiasis bal oldalon 3mm visszér jobb oldalon 1-1 3mm visszér.kóros folyadékgyülem scrotumban nem látható.
        Tisztelt Dr! Mellékeltem egy képet amin bekarikáztam a lényeget. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=59643BC4319_A393_4A16_9A8.jpeg Lehet, hogy a képen nem igazán látszódik, de ott egy kis csomó van a bőr alatt. Tapintáskor inkább egy...
        Remeg a herém néha fenteb a hasam is ha hozzá érek akkor meg szünik nem faj a vizelet pisi szag van de az volt mindig ma voltam urologián tapintásra mjnden rendbe van el küldöt vér re meg vizeletre mitől remeghet van e komolyab bajom mi ez a...
        Korubelul 1 honapja a bal heremben tompa fajdalmat erzek. Hol elmulik hol visszajonn, de inkabb sok ules illetve sok vezetes utan jonn elo. Voltam mar urogiai vizsgalaton, a doktor szerint minden rendben van a herek egeszsegesek, prosztatam rendben es servem...
        Tisztelt Doktor Úr! A lent leírt betegségre szedem kb. 6 éve a gyógyszereket. Az életem kiegyensúlyozott, nős vagyok két gyermekem van.Lehetséges, hogy a szedett gyógyszerek, illetve a betegség az oka, hogy folyamatosan negatívba megy át a...
        2017 februárjában HPV 39-es számú magas kockázatú geno-t diagnosztizáltak nálam. Orvoshoz azért mentem el, mert szemölcsöket vettem észre a péniszem tövénél. Az elmúlt egy év alatt kétszer szedtem Isoprinosine tablettát két hétig, az...
        PSA értékem 3.1 volt, mivel 3 fölött volt, ellenőrőző MR vizsgálatra küldtek, ámbár a körvezi orvos azt mondta 4 alatt el sem küldött volna. Mellékelt MR vizsgálati eredmény,meglepő eredményt mutatott, mivel 4 alatti érék alatt nagyon...
        Jó napot kívánok! Az a problémám, hogy éjszaka 4-5 ször megyek vizelni, annak ellenére, hogy nem iszom sokat. Előfordul, hogy este 10 kor alszom és 11 órakor már vizelni kell mennem. Lehet-e ezt orvosolni. KÖszönettel Éva