• Vese probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim fél éve kezdődtek, jobb oldali alhas és jobb oldali hátba sugárzó fájdalommal. Egyik este hirtelen rosszullétek törtek rám, mozgolódott a hasam, ájulásérzetem volt. Másnap újra ismétlődött, ügyeleten nos-pa injekciót kaptam. Teltek a hetek-hónapok, fájt a hátam és a hasam jobb oldalt. A hátam leginkább a gerincoszlop mellett fáj, néha a derekam amikor az alhasam is, a gyomor melletti felső részen érzek fájdalmat. Erős hányingerem van, mellkasi szúrás, rossz emésztés, gyengeség. Elsőre vér és vizelet vizsgálat volt, minden lelet negatív lett, majd kétszer voltam hasi uh-n, semmi eltérést nem láttak. Utána gyomortükrözésre küldtek, enyhe refluxot találtak, savlekötőt kaptam amitől semmi sem változott, váltottunk gyógyszert, dózist, nem használt, így pár hónap múlva elhagytuk. Kolonoszkópiás vizsgálat is negatív lett, volt közben egy nőgyógyászati műtétem, bal petevezetéket távolították el. H2 kilégzéses teszt pozitív lett, antibiotikumot (normix és klion) kaptam, utána se változtak tüneteim. Olvastam hogy vese probléma is okozhat hányingert, gyakoribb székletet (napi 2 lágyabb van), fáradtságot. Mivel vesekövet hasi uh-n nem láttak, vérképemben eltérés nem volt, így kizárható hogy vese problémám lenne? Sokat iszom, gyakran járok mosdóba, 1-2* előfordult hogy már nagyon kellett pisilnem, de nagyon lassan ment és nem ürült jól a hólyag, bár utána pár perccel sikerült. Érdemes tovább vizsgálni a vesék irányába? Milyen vizsgálat segíthet? A gasztroenterológus szerint nincs már mit vizsgálni, abból a szempontból nincs ami indokolná a fájdalmakat és hányingert. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a hasi fájdalom témában

        Kizárható a veseprobléma. Az elmondottak alapján emésztőszervi probléma állhat a panaszok hátterében-


        Kérdés: 2017. június 14., 13:04; Megválaszolva: 2017. június 14., 22:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: