• Emelkedett FSH és LH szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként spermiumvizsgálatot végeztem, eredmény: aspermia, azaz nem találtak spermiumot. Ezután teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33,6 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,4 - 18,1) LH 11,5 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,5 - 9,3) (A többi érték a csatolt képen látható.) Természetesen visszamegyek az elrendelő szakorvoshoz, de kíváncsi lennék több véleményre is, illetve sokára kaptam időpontot, és eléggé aggódok. Ön szerint mi lehet az oka az értékeknek? Extrémnek számít az eltérés? Lehet valamilyen kereszthatás, zavaró behatás az eredmény oka? Szükséges lehet ismételni a vizsgálatot? Milyen további vizsgálatra lehet szükség? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a here témában

        Az eredmények a here működési zavarát igazolják. Azt gondolom, hogy a további lépés, a heréből történő mintavétel, mely kiderítheti, hogy a here nem termel spermiumot, vagy nem jut ki a perifériára.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. május 12., 10:22; Megválaszolva: 2017. május 14., 17:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr Segítségét szeretném kérni a következő problémám van: Az ejakuláció az akaratom ellenére történik, ha szeretkezésre kerül a sor, nem tudom irányítani , és az előváladék is nagyon hamar jön (pár csók után, de...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A péniszemen a makk alatt ahol "rögzül " a fityma a makkhoz hátul ahogy hátrahúzom a fitymát látok kettő pattanás szerű fehér pöttyöt illetve szúró fájdalom is jelentkezik érintésre. Közösülésnél akkor fáj...
        Üdvözlöm ! Egy olyan problémával fordulok önhöz feleségemmel együtt lét alatt az elején véletlenül nagyon megszoritotta a makk alatt a nemiszervemet az aktust végig tudtam csinálni de azóta faj a makk alatt úgy erzem van kis duzzanat es...
        Ma este voltam urológusnál, mivel néha enyhén csípett a vizeletem és a húgycsőnyílás körül nagyon enyhén pirosodott. Itt vettek húgycső mintát (az ambuláns lapon annyi szerepel hogy: "Genoid 4 minta"). Az orvos annyit mondott hogy ez rövid,...
        Mko here normális nagyságú bal oldali mellékhere fejbe 5mm cysta mko herében 1-1 kisebb microlithiasis bal oldalon 3mm visszér jobb oldalon 1-1 3mm visszér.kóros folyadékgyülem scrotumban nem látható.
        Tisztelt Dr! Mellékeltem egy képet amin bekarikáztam a lényeget. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=59643BC4319_A393_4A16_9A8.jpeg Lehet, hogy a képen nem igazán látszódik, de ott egy kis csomó van a bőr alatt. Tapintáskor inkább egy...
        Remeg a herém néha fenteb a hasam is ha hozzá érek akkor meg szünik nem faj a vizelet pisi szag van de az volt mindig ma voltam urologián tapintásra mjnden rendbe van el küldöt vér re meg vizeletre mitől remeghet van e komolyab bajom mi ez a...
        Korubelul 1 honapja a bal heremben tompa fajdalmat erzek. Hol elmulik hol visszajonn, de inkabb sok ules illetve sok vezetes utan jonn elo. Voltam mar urogiai vizsgalaton, a doktor szerint minden rendben van a herek egeszsegesek, prosztatam rendben es servem...
        Tisztelt Doktor Úr! A lent leírt betegségre szedem kb. 6 éve a gyógyszereket. Az életem kiegyensúlyozott, nős vagyok két gyermekem van.Lehetséges, hogy a szedett gyógyszerek, illetve a betegség az oka, hogy folyamatosan negatívba megy át a...
        2017 februárjában HPV 39-es számú magas kockázatú geno-t diagnosztizáltak nálam. Orvoshoz azért mentem el, mert szemölcsöket vettem észre a péniszem tövénél. Az elmúlt egy év alatt kétszer szedtem Isoprinosine tablettát két hétig, az...