• Emelkedett FSH és LH szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként spermiumvizsgálatot végeztem, eredmény: aspermia, azaz nem találtak spermiumot. Ezután teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33,6 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,4 - 18,1) LH 11,5 IU/L (labor szerinti normálérték: 1,5 - 9,3) (A többi érték a csatolt képen látható.) Természetesen visszamegyek az elrendelő szakorvoshoz, de kíváncsi lennék több véleményre is, illetve sokára kaptam időpontot, és eléggé aggódok. Ön szerint mi lehet az oka az értékeknek? Extrémnek számít az eltérés? Lehet valamilyen kereszthatás, zavaró behatás az eredmény oka? Szükséges lehet ismételni a vizsgálatot? Milyen további vizsgálatra lehet szükség? Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a here témában

        Az eredmények a here működési zavarát igazolják. Azt gondolom, hogy a további lépés, a heréből történő mintavétel, mely kiderítheti, hogy a here nem termel spermiumot, vagy nem jut ki a perifériára.


        Kérdés: 2017. május 12., 10:22; Megválaszolva: 2017. május 14., 17:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr Segítségét szeretném kérni a következő problémám van: Az ejakuláció az akaratom ellenére történik, ha szeretkezésre kerül a sor, nem tudom irányítani , és az előváladék is nagyon hamar jön (pár csók után, de...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A péniszemen a makk alatt ahol "rögzül " a fityma a makkhoz hátul ahogy hátrahúzom a fitymát látok kettő pattanás szerű fehér pöttyöt illetve szúró fájdalom is jelentkezik érintésre. Közösülésnél akkor fáj...