• Hónapok óta, sexuális együttlét után 1-2 nappal jelentkező hólyag/húgycsö fájdalom, tompa lüktetés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor ! Körülbelül 2016. Szeptember környékén volt egy erősebb leginkább felfázásra utaló tünetekkel járó, erős alhasi inkább hólyag és húgycsö fájdalmam, mely kamilla teát fogyasztva, még sűrűbb vizelést eredményezett, és a vizelés végénél erős akadozó nyilaló érzés a húgycsö vége felől és a hólyagtól. Majd mondhatni véres vizelettel folytatodott, amire estére egy Monural port vettem be, és reggelre csillapodtak a fájdalmak, és körülbelül 1-2 nap alatt elismúlt a kellemetlen érzés. Majd ez idő után októbertől kezdte havi rendszerességel kialakul ez az érzés, mellyel több urológust meglátogattam, ultrahangot csináltak, és vizelet tenyésztést persze minden jó eredményt mutatott. Mikor már a 3. ilyen egyik pillanatról a másikra jelentkező fájdalom indult , és körülbelül úgy egy/másfél napig tartott, amit mondhatok sok folyadék és teázással megszünt. Napi 2-3 liter vizet iszom, így ez nem lehet probléma. Az elmúlt egy két hónapban észrevettem, hogy sexuális együtlét után 1 nappal kezdődik a holyagfájdalom majd az egész éjszakás wcre járás pisilési ingerrel, persze nem sok vizeletet ürítek.. Felkerestem már a 4. urológust aki végre pont akkor amikor a fájdalmaim voltak készített egy vizelet labort, amiben kiderült hogy az FVS 387. Felírt rá nitroforantint, amit 7napig szedtem napi 3 szemet. Majd az időalatt is együtt voltunk Párommal, és akkor nem jött ki a fájdalom. Majd menstruáltam, és utána most Szombati napon együtt voltunk a Párommal, s vasárnap estére nagyon erős hólyaglüktetés, hügycsővemet mintha érezném ahogy nyom, és pisilésnél megremegek és cseppekben tudom kiengedni a vizeletemet, olyan fájdalom van a hólyagomba. Tegnap adtam le vizeletet, aminek ma megjött az eredménye amiben az FVS: 3259db/ltr és a VVS 72db/ltr Ma voltam az urológusnál aki nagyon megdöbbent az eredmény láttán, és kért rögtön egy vizeletet, hogy van e benne genny, de nem igen látott, mivel ma délutánra ismét csillapodtak már a fájdalmak... Vese tájékon nem igen érzékeny, inkább levertség és izzadás, rossz közérzet.. Szeretném megtudni mitől van egy a sexuális együttlét után jelentkező hólyagfájdalom ami 1-2 nap után magától elmúlik... Szeretkezés után persze rögtön pisilek , megmosakszom.. Mit gondol mi lehet a probléma? teljes vérleletem is normális, csak a vizelet ilyen magas. Emellett nekem két éve van HPV .. magaskockázatú. Amire szintúgy egy doktort nem találtam aki megoldást tudna nekem mondani, igyekszem erősíteni az immunrendszeremet vitaminokkal. összefüggésben lehet ez vele? illetve volt egy petefészek mögötti cisztám, amit laporoszkopiával távolitottak el, 3 éve. Akkor katétert helyeztek fel, akkor is volt hasonló tünetem, miután a katétert eltávolították.. Kiskoromban volt sokszor hugyuti infekciom, amivel a Bókay gyerek klinikán kezeltek, szintugy ilyesmi problémákkal, amit sikeresen akkor kigyógyítottak, gyógyszerekkel.( körülbelül 3-4 éves koromban ) Várom válaszát. Viki

        Dr. Papos István válasza a húgyúti fertőzés. témában

        A panaszok hátterében húgyúti infekció állhat. Mindenképpen javasolt a vizelet és a hüvelyváladék tenyésztéses vizsgálata, ezt követően célzott antibiotikus kezelés jön szóba. A szexuális együttlétet követően jelentkező hólyagfájdalmnat a hüvelyből a hólyagba kerülő kórokozók okozzák, javasolt a bő folyadékfogyasztás, a hólyag kiürítésa az aktus után és 1 tabletta Urzinol beszedése.


        Kérdés: 2017. május 09., 22:51; Megválaszolva: 2017. május 10., 19:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: