• Hugycsőgyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!/Doktornő! Egy március 14-i szexuális együttlétet követő 5. napon jelentkeztek nálam a következő tünetek: heretáji fájdalom, húgycsőből folyás (fehéres színű), égő érzés vizeléskor, rossz komfortérzet. Az aktus során végig óvszerrel történt védekezés. Március 22-én a helyi kórház urológia osztályán prosztatavizsgálat történt. Az ügyeletes orvos 7 db-os Savulin (500 mg) antibiotikumról, ill. Zadex fájdalom- és gyulladáscsillapítóról írt receptet. Az előírtaknak megfelelően napi egy tablettát vettem be mindkettőből. Az antibiotikum szedését követő 6. napon (március 27.) a reggeli székeléskor jelentős mennyiségű friss, élénkpiros vér borította az egészségügyi papírt. A Savulin bevételével, betegtájékoztatóját ismerve és újból elolvasva, mely említett ilyen lehetséges mellékhatást, leálltam. A Savulint csupán 5 napig, március 22-26 között, míg a Zadexet 2 napig, március 24-25-én szedtem!) Március 26-án a heretáji fájdalom teljesen elmúlt. Húgycsőfolyás március 19-27. között észleltem. Március 28-án ez a tünet is megszűnt, ám még ezen a napon volt egy kb. 2 órás hidegrázásom. 29-én enyhe fájdalmat és égő érzést tapasztaltam a húgycső felől. A korábban említett két szer mellett március 24-26 között 1-1 Enterolt vettem be, majd ezt 27-től a Dr. Chen Probiotikum Forte kapszulával helyettesítettem, mivel annak használatát biztonságosabbnak ítéltem és kb. 1 hétig szedtem. Ezen kívül március 29-től egészen május 6-ig tőzegáfonyát is fogyasztottam, kezdetben napi 1, majd a dobozon található útmutatót figyelembe véve - saját elhatározásból - a napi maximálisan bevehető mennyiséget. Március 31-óta (leszámítva egy április 13-i székeléskor jelentkező, nagyobb mennyiségű friss, élénkpiros, véres egészségügyi papír okozta ijedelmet, ami azóta nem fordult elő!) mindössze egyetlen tünet aggaszt. Az urethra bemenetnél lévő enyhe (egy lencsényi) erythhaema. (Ez a tünet március végén jelentkezett és még most sem múlt el!) Az eddig elvégzett laboratóriumi vérvizsgálatok eredményei a következők: A helyi ÁNTSZ-be leadott vizelettenyésztés eredménye:NEGATÍV A helyi Bőr- és nemibeteg szakrendelésen leadott minták vizsgálatának eredményei: Anti-Trepomena pallidum partikula agglutináció (MAST) NEGATÍV HIV-1/HIV-2 antitest és HIV-1 antigén kimutatás ELISA módszerrel (apDia) NEGATÍV Április 21-én húgycsőből leoltás történt baktérium, gomba, U/M, Chlamydia, Gonorrhea vizsgálatára. Eredmény: Aerob kórokozó nem tenyészett 24 órás inkubálással gomba nem tenyészett a minta anaerob tenyésztésre nem alkalmas Mycoplasma hominis nem tenyészett Neisseria gonorrhoeae nem tenyészett Ureaplasma nem tenyészett Mikroszkópos vizsgálat eredménye: Grannulocyta nem látható Neisseria gonorrhoeara utaló képletek mikroszkóposan nem láthatóak További vizsgálati eredmény: Chlamydia trachomatis Ag ELISAO,O16 0,11O NEGATÍV A fentiek mellett az új orvos (a régit leváltottam!) április 21-én 1o napig TRAVOCORT kenőcsöt írt fel napi 1X-i használatra. Ezt követen Bepanthen kenőcsöt kellett használnom. A május 5-i kontrollon elmondtam, hogy az előírt kenőcsök nem használtak. A húgycsőnyílás körül maradt az erythéma. Az orvos újból 1o napos, napi 1X-i TRAVOCORT kenőcs alkalmazását írta elő. Ugyanakkor javasolta, hogy érdemes volna egy esetleges péniszrák miatt biopsziát is csinálni. A hideg is kirázott. (Az én korosztályomra ez tudtommal nemigen jellemző, ráadásul az erythéma tünet az aktus után keletkezett, így ennek a lehetőségnek már a felvetését is furcsállom!) Tiltakozásom után és mert jeleztem felé, hogy talán allergiás reakció is számításba jöhet, javasolta ismét a TRAVOCORT napi 1X-i 10 napos használatát és 1 hónap utáni újbóli ellenőrzést. Kérdésemre, hogy egyéb vizsgálat is számításba jöhet-e még, némi töprengés után ondómintán elvégzett vizsgálatra tett javaslatot. Nos, a fenteik alapján Ön mit tudna tanácsolni? Mi lehet az erythéma okozója? Milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégezni? Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Papos István válasza a pénisz témában

        A erythema nyilvánvalóan a húgycsőgyulladással összefüggő jelenség. Azt gondolom, hogy minden olyan vizsgálat megtörtént, amelyet ilyenkor el kell végezni. Javaslom a kamillázást és a Betadin kenőcs használatát.


        Kérdés: 2017. május 08., 22:10; Megválaszolva: 2017. május 10., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Néhány hónapja voltam vérvételen, ahol hormonszintet is nézettem. Szeretném megkérdezni Önt az eredményről: FSH: 3,2 IU/l LH: 4,0 IU/l Ösztradiol: 130,5 pmol/l Prolaktin: 179 mIU/l TSH: 1,39 mIU/l Totál tesztoszteron:...
        Tisztel Doktor úr! 31 éves férfi vagyok és azzal a problémával fordulok önhöz hogy nagyon lecsökkent a nemi vágyam.Másfél éve kezdtem érezni és folyamatosan csökken.Napközben szinte sose jut eszembe a sex, reggeli merevedés nincs vagy csak...
        Ez normális, hogy így néz ki a hugycsőnyílásom? Olyan fura