• Fityma letapadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A problémám az lenne, hogy a fitymám nem jön olyan könnyen fel mint eddig a makkomról hanem sokkal jobban tapad rajta mintha szárazabb lenne.Az elmult pár napban vettem ezt észre, ráadásul smegma is társult a kellemetlenséghez ami eddig nem volt jelen egyátalán. Ezek után napi többszöri tisztítás mellet (vízzel) smegma mennyisége jelentősen csökkent de ez a szárazság és a lehuzhatóság nem javult csak ugye tisztitás közben, ha nedvességet kap. Az elmúlt két hétben ami különösöebb nem átlagos dolog történt velem amire talán tudok gondolni mint kiváltó ok: ciprofloxacin 500 mg-t ciprinol formájában szedtem 10 napon keresztül napi kétszer S. aureus fertőzésre ugy gondlom gyógyszermellékhatás végett kivoltam száradva , körülbelül 5 liter vizet ittam naponta és nagyon sokszor éreztem magam kiszáradva a sok folyadék ellenére is( ez körülbelül a gyógyszer szedésének 7. napjától vettem észre) ekkor jelentkeztek a panaszok is (reggelente leginkább) a fitmyámmal kapcsolatban is ez az alapvető szárazság pedig kitartott egészen e hét csütrötökig az étvágyalanság mellet és ehhez hasonlók mellet ( kedd volt a 10. nap a gyógyszer szedésében), valamint párommal együtt voltunk óvszer nélkül( a gyógyszer szedésének körülbelül 6.napján) amikor a fityma szárazságom és a alapvetően a szárazságom még nem volt jelentős és akkor tapasztaltam jelentős mennyiségű smegma szerű anyagot amit később a párom akkoriban szerzett hüvelygombájának tulajdonitok jelentős részben de lehet már akkor is jelen volt valamilyen mértékben nekem ezt nem tudtam megállíptani akkor. Párom azóta kezeli magát hüvelgyomba ellen amit ugye az együttlét során még nem tudtunk hogy fenn áll. Azóta más panaszom nincs az általános étvágytalanság rossz közérzet szárazság amit a gyógyszer szedésének második felében, és a szedést követően tapasztaltam pár napig elmúltak csak ez maradt fennt a többihezképest jelenleg 2-3 nappal tovább. Mi a tehendőm, mennyire súlyos probléma,és mi lehet a kiváltó ok az én feltételezéseimből ha nem azokból akkor azon kivül? Választá előre is hálásan köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a penisz témában

        Hidratáló testápoló használata megoldhatja a problémát. Természetesen a gombás ferzőzés jelenlétét ki kell zárni, illetve óvszert kell használni a negatív ellenőrző tesztig.


        Kérdés: 2017. május 05., 16:03; Megválaszolva: 2017. május 07., 15:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: