• Prostata gyulladás gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! A problémám a következő! Sajnos rettegek az urológiai vizsgálattól, ezért szeretném kérdésem ilyen formában feltenni. Kb másfél éve van gyakran visszatérő sűrű vizelési ingerem és néha bizsergő érzés pisilés után. Elkezdtem szedni Prostamol Unó tablettát ami ideig óráig segített, majd mikor megint előjöttek a tünetek elkezdtem szedni kisvirágú füzike tablettát napi 3x. Mikor jobban éreztem magam ezt abbahagytam de a tünetek visszatértek. Kb 2 hónapja elkezdett fájni az alhasam ekkor meg ijedtem és elmentem az orvosi ügyeletre ahol Nitrofurantin nevű gyógyszert írtak fel. Két nap múlva elmentem a háziorvosomhoz aki elküldött laborba egy vizelet vizsgálatra és negatív lett. Ekkor a háziorvosom azt mondta, hogy felfázhattam. Teljesen jól éreztem magam a múlt hétig mikor is ismét kezdődtek a tünetek de a combom belső fele is fájt. Ekkor vettem Gentos tablettát és Walurinál tablettát és ismét elmentem a háziorvoshoz aki rögtön az urológiai vizsgálatot kérte. Persze nem mentem el hanem inkább elmentem egy ismerős belgyógyász főorvoshoz aki család barát és már máskor is kezelt, tudja, hogy félek a vizsgálatoktól. Közben eltelt 5 nap és a tüneteim elmúltak. Elküldött egy teljes vérkép és vizelet vizsgálatra és hasi ultrahangra. Ezek eredményei negatívok lettek. Csináltak PSA tesztet is az is 0,4 mg/ml lett. A prosztata méret 33x26x23mm a hólyagom vizeléskor teljesen kiürül. Ön szerint ez lehet prosztata gyulladás? És meddig szedhetem ezeket a vény nélkül kapható gyógyszereket? Vagy ez amíg gyulladáscsökkentővel nincs kikezelve mindig vissza fog térni? Esetleg egy személyes beszélgetésre felkereshetem önt! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        Az urológiai vizsgálattól rettegni nem kell, és 40 év felett egyébként is még panaszmentes esetben is javasolt évente elvégeztetni. Panaszok setében pedig elkerülhetetlen az urológiai vizsgálat, egyéb vizsglatok nem helyettesítik. Nyugodtan felkereshet rendeléseim egyikén.


        Kérdés: 2017. április 25., 20:34; Megválaszolva: 2017. április 27., 19:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: