• Visszatérő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kezdetben égő érzést éreztem vizeléskor, ezért elmentem a háziorvoshoz, aki felírt egy antibiotikumot (sajnos már nem emlékszem a nevére) felfázásra. Miután ez nem segített, elmentem a bőr-és nemibeteg gondozóba, ahol csináltak egy általános STD szűrést (2014.03), aminek az lett az eredménye, hogy Chlamydia trachomatis-ra pozitív vagyok, erre kezelésként kaptam 1 doboz Doxycyclin (100mg). A kezelést követően kb 10 napra rá, újabb mintát vettek (szintén vizelet), ami már negatív lett. A tünetek azonban koránt sem múltak, vizeléskor ugyanúgy előjött az égő érzés. Volt, hogy kevésbé járt fájdalommal. Többnyire önkielégítést követő vizeléskor jóval intenzívebb volt a fájdalom. A panaszommal visszamentem, ahol az orvos azt mondta, hogy minden negatív lett, valószínűleg beképzelem a dolgot. Ezt a kis incidenst követően meglátogattam az urológiát, ahol elmondva panaszomat, úgymond vakon vizsgálat nélkül felírt az orvos 2 doboz Doxycyclin-t (200mg)- mondván, hogy biztosan visszafertőződtem. A kezelést követően szintén változatlan volt a helyzet. Közben nem éltem szexuális életet. Ezután meglátogattam ismételten az urológiát, 2015 nyarán, ahol prosztata vizsgálatot követően az orvos krónikus prostatitis-t állapított meg. Kezelése: Ciprinol (500mg). Ezután a biztonság kedvéért elmentem ismét a nemibeteg gondozóba, ahol A következő vizsgálatra 2015.07.06-án esett sor, miszerint ismét negatív lett minden tesztem (STD szűrés)(2015 július). Volt a péniszemen egy kis bőrdarab, amire azt mondta a doktor, hogy Verruca Vulgaris, és fagyasztással kezelte. Az égő érzés még ekkor mindig fenn állt, volt mikor kevésbé, de többnyire tapasztaltam. Novemberben csináltak egy, Aerob tenyésztést vizeletből, ami szerint baktérium nem tenyészett, a mikroszkopikus vizelet üledék pedig 30-35 vvt. Novemberben ismét meglátogattam az urológiát, ahol ismét elvégeztek egy STD szűrést kenetből, miszerint Ureap. , Mycop. és Neisseria Gon. ismét negatív lett, DE a Chlamydia pozitív. A kezelés Leflokinnal, majd a tünet fennmaradását követően Sumetrolimmal történt. Ismételt negatív eredményt kaptam a kezelést követően, a gyógyszerek minimális javulást hoztak, de továbbra is visszatért az égő érzés vizeléskor. Ekkor már teljesen feladtam, hogy valaha is helyrejövök. Ekkor a panasz az égő érzés volt, és minimális vizelet maradt mindig a húgycsövemben a vizelést követően. Egy évre rá elmentem magánúton kivizsgáltatni magam, ahol a vizsgálat prosztata masszázsból, (here vizsgálat), vese és prosztata ultrahangból állt. Az orvos megállapította, hogy enyhén nyomás érzékeny prosztata tapintható. Krónikus Prostatitis-em van. Erre Brexin-t, Azi-Sandoz-t (6napig) és Sumamed-et (24 napig) írt fel egy hónapon át + Pollstimol Cernilt. A kezelést követően javult az állapotom, de nem múlt el teljesen. Önkielégítést követően még mindig erősebb fájdalmaim voltak majd az akkori partneremmel történő együttlétet követően ismét jelentősen előjött a fájdalom vizeléskor. Miután visszamentem az orvoshoz, csináltatott egy teljes STD szűrést, gomba és baktérium vizsgálatot kenetből, miszerint minden negatív volt. Ezután már nem mentem többet semmiféle kivizsgálásra (azóta sem). Az akkori partnerem MRSA-ra pozitív lett. Egyéb vizsgálatok: A 3 év alatt, volt számos vérvételem, ahol minden érték normális volt, az utolsó vérvételemnél a húgysav magasabb volt a normális értéknél. Voltam MRSA-val a fül-orr gégészeten, ahol negatív eredményt kaptam (kenetből vett minta). Chlamydia, Gonorrhoeae, Ureaplasma, Mycoplasma, gomba, HÍV, szifilisz negatív. Aerob tenyésztésen baktérium nem tenyészett. Már elképzelésem sincs, hova fordulhatnék, hol vennék elég komolyan az esetemet, mert borzasztó, hogy több, mint 3 éve nem volt huzamosabb ideig normális vizelési tapasztalatom. A jelenleg fennálló tünetek: égő érzés vizeléskor, visszamaradó vizeletcseppek, amik nem ürülnek normálisan vizeléskor, önkielégítést követően intenzívebb fájdalom. A Chlamydiás fertőzés ideje alatt fennálló tüneteket elfogadom, de miután számtalanszor kaptam negatív eredményt ugyanúgy fennállt az érzés, ha volt szexuális partnerem, ha nem. Szóval érdekelne, hogyan tovább, milyen vizsgálati lehetőségek vannak. Olvastam egy esetet, ahol valaki hasonlóan járt és végül kiderült, hogy a prosztata váladékból vett minta MRSA-ra pozitív lett. Mikor nálam baktériumra végeztek vizsgálatot, azt csak vizeletből tették. Az utolsó esetnél húgycső kenetből. Előre is köszönöm a javaslatát!

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        A panaszait krónikus prosztatagyulladás okozza. Az esetek döntő többségében ez nem bakteriális eredetű, tehát ilyenkor az antibiotikum nem hatásos. A negatív tenyésztési eredmények is ezt bizonyítják. Nem szteroid gyulladásgátló, alfa blokkoló szedése javasolt.


        Kérdés: 2017. március 15., 12:24; Megválaszolva: 2017. március 15., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: