• Prosztata megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr!Szeretném megkérdezni, az ultrahang alapján a prosztatám mérete 49x34mm,kissé tömöttebb szerkezetű.Orvosom vizsgálata alapján egyenletlen,göbös,főleg jobb lebenyében porckemény./2014 PSA 2,74/ előtte 1,3 volt,2016 novemberben PSA 1,97-re vissza ment.Napi 1 Tamsolt szedek,kisvirágú füzike,tökmagolaj kapszula,fűrészpálma kapszulával együtt.Orvosom biopsziát javasol.Vizeletem rendbe, nem akad el.Fájdalmam nincs. Vastagbélgyulladás végett készült vérképen süllyedés:20,Crp:10 volt.Elkerülhető-e a biopszia?Fájdalmas-e?Félek tőle.Lehet-e nagyobb baj ilyen értékű PSA-nál?Ön mit tanácsolna?Várom válaszát ,amit előre is köszönök!Tisztelettel:János

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        A prosztatabiopszia prosztatatumor gyanúja esetén javasolt, ez felmerül emelkedett PSA és vagy tömött, kemény tapintási lelet esetén. Ezek alapján én is a biopszia elvégzését javaslom.


        Kérdés: 2017. március 11., 16:49; Megválaszolva: 2017. március 13., 16:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr Segítségét szeretném kérni a következő problémám van: Az ejakuláció az akaratom ellenére történik, ha szeretkezésre kerül a sor, nem tudom irányítani , és az előváladék is nagyon hamar jön (pár csók után, de...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A péniszemen a makk alatt ahol "rögzül " a fityma a makkhoz hátul ahogy hátrahúzom a fitymát látok kettő pattanás szerű fehér pöttyöt illetve szúró fájdalom is jelentkezik érintésre. Közösülésnél akkor fáj...