• Mellékhere és ondóhólyag gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! 9 éve kezelnek visszatérő krónikus prosztatagyulladással, egy éve a helyzet szinte konszolidálhatatlan. Állandó diszkomfort érzés, fájdalommal induló vízelés, égő érzés utána. Magömlés után fél nappal fájdalom ,égő érzés. Ülni nem tudok, ahogy telik a hólyagom vízelettel, fájdalmas ingert érzek. Ezek nem mindig állnak fent de több a rossz nap, mint a jó. Decemberben masszázs utáni hugycsőkenetből tenyészett ki streptococcus alpa haemolizalo. 10 nap ciprofloxacin elmulasztotta. Az urológusom viszont már 2 hónapja mondogatta, hogy a prosztatám tapintása és érzékenysége normális, nem nagyon értette miért vagyok ilyen panaszos, csak Tamsolt írt fel, de nem használt. Megelégeltem és felmentem Budapestre Dr Pánovicshoz. Ő is megerősítette, hogy szerinte a prosztatám rendben van. Csak éppen két gyulladt ondóhólyagom van és a heréim megtapogatása után 2 gyulladt mellékherét is talált. Néha kicsit érzékeny volt a herém, de ez ledöbbentett, de visszagondolva gyakorlatilag 9 éve alhasi és herefájdalmakkal kezdődött minden. Ezeket a dolgokat miért nem vették észre eddig?Ultrahangot nem csinált, azt mondta felesleges. Nem tudom mióta állhat fent ez a dolog. Lehet termékeny sem vagyok már. Pici tömött csomó tényleg van a heréim csúcsán, néha nyomásra enyhén érzékeny is. Masszázs utáni ondótenyésztésem negatív lett. Pánovics úr szerint a mellékheréből nem jutnak csak úgy fel a kórokozók. Azt mondta szedjek Tarividet, mert ez jól bejut a mellékherébe, mellé gyógyhatású készítményt és vitamint (általában ezek drágák és nem vettem észre, hogy használnának) 15 nap Tarivid után semmi változás, azt az instrukciót kaptam, hogy addig szedjem a Tarividet ameddig jól nem érzem magam és utána menjek kontrollra. Ön szerint ez helytálló kezelés? Megerősítené e ezt a leírtak alapján, illetve tanácsolna-e valamit, eléggé szenvedek.Beszedem ezt a rengetek antibiotikumot, annak ellenére, hogy Crohn beteg vagyok és fáj tőle a hasam, bár a székletem normális. Várom válaszát, mert ha Ön szerint ez így nem jó, akkor mennem kell tovább illetve kérdezném hogy Ön mit tenne? Kell-e ultrahang, szabad-e így antibiotikum negativ tenyésztésre? Féltem az egészségem és a férfi létem! Köszönöm! Nándor

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        Azt gondolom, hogy a panaszokat mégis krónikus prosztatagyulladás okozhatja (a prosztatagyulladás gyakran jár együtt az ondóhólyag gyulladásával, izolált ondóhólyaggyulladás nagyon ritka). A krónikus prosztatagyulladás nagy többségében abakteriális, azaz nem baktérium okozza, illetve a hátterében baktérium nem mutatható ki. Ilyen. esetekben az antibiotikum felesleges és hatástalan természetesen. Az esetek nagy részét kitevő krónikus kismedencei fájdalom szindróma kezelése sok türelmet igényel mind az orvos, mind a beteg részéről. Általánosan elfogadott kezelési séma nem létezik.. A kezelés fő irányát nem-szteroid gyulladásgátlók, izomlazítók, növényi eredetű szerek , képezik.


        Kérdés: 2017. március 08., 18:08; Megválaszolva: 2017. március 08., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: