• Milyen betegségre utalnak a tünetek és hogyan, mivel kezelhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Olyan panasszal fordulnék Önhöz, és kérném segítségét, amely már több, mint 3 hónapja fennáll. A péniszemen nagyjából december elején vettem észre változást: a makkon a húgycsőnyílás vonalában és akörül piros terület keletkezett, valamint folyamatosan itt- ott kisebb piros pöttyök jelennek meg azóta is. Kezdetben más tünetet nem véltem felfedezni, de azóta a herezacskó, valamint közvetlenül a pénisz alatti területek olyannyira kiszáradtak, hogy egyes részeken hófehér a bőr, amíg nedvesség nem éri. Ezen kívül már a makk felülete is száraz, töredezett. Néha viszket a nemi szerv alatti bőr, valamint a herezacskó környéke, de ez nem túl gyakori. December végén antibiotikumos kezelésben részesültem (amoxicillin és klavulánsav hatóanyaggal), amely már korábban okozott gombát a nemi szervemen, viszont ebben az esetben mégsem tartanám mérvadónak, hiszen a tünetek már előtte kezdődtek, habár ennyire erősek nem voltak még akkor, mint azóta. Hogy megelőzzem a nagy eséllyel kialakuló gombát, Canesten krémmel kentem a makkot (kb. 2 hétig). Ezután, hetekkel később, mikor még mindig nem véltem felfedezni semmilyen jelentős változást (csak esetleg egy- egy napon szebb volt, máskor ugyanolyan...), ekkor a Travocort krémet kezdtem el alkalmazni, amely szintén nem segített. A krémeken kívül Betadine oldattal is próbálkoztam, de szintén semmi eredménnyel. Azóta többször úgy éreztem, hogy maga a húgycső is gyulladt lehet, mivel vizeléskor, - habár nem kifejezetten kellemetlen, - de úgy érzem, sokkal másabb, kissé csípő érzést tapasztalok. Önkielégítéskor a makk teljesen kivörösödik, a makk ugyebár eleve száraz, így ez a folyamat igen kellemetlen. Gyakran még az ondó távozása is kissé fáj, de ez annyira nem jellemző, ha igen, akkor égő, csípő érzéssel jár, valamint ez ritkán előfordul vizeléskor is. Ennek ellenére időszakosan kicsit jobb, majd újra nagyon felerősödő tüneteket tapasztalok. A húgycső gyulladásának vagy a vizelet különböző fertőzéseinek kizárása érdekében vizeletvizsgálatot végeztettem, amely negatív és normális értékeket mutatott, így ezzel sem igazán jutottam előre. Ott azt ajánlották, hogy igyak naponta kamillateát és egyben sok folyadékot, és hogyha mégis fennállnak továbbra is a tüneteim, forduljak szakorvoshoz. Szexuális együttlét már több, mint féléve nem történt, így ezt mindenképp ki lehet zárni az okok közül, viszont leginkább azt szeretném megtudni, hogy mi lehet ez, mit próbálhatnék még, vagy ha már végképp muszáj, egész pontosan inkább urológushoz vagy bőrgyógyászhoz kéne fordulnom az említett tünetekkel? Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, TP

        Dr. Papos István válasza a penisz témában

        Javaslom hidratáló testápoló használatát. Amennyiben a panaszok fennállnak továbbra is, akkor mindenképpen javaslom, hogy forduljon bőrgyógyász szakrendeléshez a panaszokkal.


        Kérdés: 2017. március 07., 11:40; Megválaszolva: 2017. március 07., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: