• hererák tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Két dolgot szeretnék kérdezni. Az egyik az lenne, hogy hererák esetében a leírt tünetek folyamatosan fennállnak vagy intermittálóan jelentkeznek? (gondolok itt a húzó érzésre, fájdalomra, herék nehéznek érzésére stb.) A másik kérdésem az lenne, hogy írják hererák esetén megjelenik egy borsónyi csomó például. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy kis görcs a here felszínén vagy inkább mintha a herében lenne? Van egy borsónyi kemény csomó a bal herém tetején ( ez régóta ott van) És van egy kisebb, kicsit talán érzékeny csomó a jobb tetején. (ez nem rég óta jelent meg.) Voltam urológusnál, mert a jobb oldali herém teteje kissé ugye érzékeny volt. Azt mondta a csomókat nem érzi, de egy enyhe jobb oldali mellékhere gyulladásom van, és talán az erek kicsit tágultak a jobb oldalon. Kaptam rá antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt. Az érzékenység el is múlt. Aggódnom kéne hererák miatt? El kéne mennem megint urológushoz? Előre is köszönöm a Válaszát! Üdvözlet!

        Dr. Papos István válasza a here témában

        A tünetek folyamatosan fennállnak, nem intermittálóak. A hererák általában nem jár fájdalommal, fájdalmatlan rezisztenciaként jelentkezhet a herén belül. Amennyiben bármilyen csomót tapint a herén vagy a herében, haladéktalanul forduljon orvoshoz, a komolyabb probléma kizárása vagy elkerülése céljából. Amennyiben urológus megvizsgálta, akkor nem kell aggódnia.


        Kérdés: 2017. március 03., 23:13; Megválaszolva: 2017. március 04., 15:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: