• Húgycső vizsgálat idegen test

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tegnap reggel voltam urológusnál vizsgálaton, ahol idegen testtel történő vizsgálat/mintavétel is történt húgycsövön keresztül. Az urológus azt mondta, hogy pár óráig még fájhat az idegen test miatt. A vizsgálat után pár perccel vizeltem, miközben a húgycsövemben óriási fájdalmat tapasztaltam. kb akkorát, mint, miközben a húgycsövemben forgatta a vizsgálati eszközt. De ezen a pontom még tudtam vizelni – noha a fájdalom közben nagymértékű volt. A pár órával később vizelésem még mindig meglehetősen nagy fájdalommal járt, de bíztam benne, hogy a következő már kisebb lesz. Közben nem nagyon ittam annak érdekében, hogy minél később kerüljön sor a következő vizelésre. Délután h4-kor vizelés közben még nagyobb fájdalmam volt, mint a délelőttiben. Talán még nagyobb, mint ami akkor volt, mint amikor a húgycsövemben forgatta a vizsgálati eszközt. Az esti vizelések már nem is tudtak teljes értékűek lenni, mert a vizeletűrítés közbeni fájdalmak hatására reflexszerűen megállt a vizeletűrítés. Kérdésem: Ez most azt jelenti, hogy esetemben nem pár óra a vizsgálat által okozott seb gyógyulási folyamata, hanem akár 2-3 nap? Lehet-e ezt a gyógyulási folyamatot valahogyan gyorsítani, segíteni? Annak érdekében, hogy teljesértékűen tudjak vizeletet üríteni, milyen célzott fájdalomcsillapítót javasol? Mi az az időintervallum, amikorára ezeknek a panaszoknak mindenképp el kéne múlniuk? Függhet-e ez a sebgyógyulás attól, hogy mennyi vizet/folyadékot iszok? Ha kevesebb vizet iszok, akkor nagyobb a vizeletben a méregkoncentráció , s ezért jobban irritálja a sebet vizeléskor, ám, ha többet iszok, akkor meg gyakrabban kell átélnem a fájdalmat és kevesebb az az idő, amíg a sebhez nem ér vizelet. Mit javasol? Ha a panaszaim nem szűnnnek x (mennyi az x?) napon belül, akkor –oké, hogy orvoshoz fordulok-, de milyen lehetőségei vannak egy szakorvosnak ezesetben? Lehet-e ennek a vizsgálatnak tartós mellékhatása? Válaszait előre is köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a vizelet témában

        Több napot is igénybevehet a panaszok megszűnése. A bő folyadékfogyasztás segíti a panaszok csökkenését. Bármilyen fájdalomcsillapító megfelel. tartós mellékhatás extrém ritka. Ha a panaszok néhány nap alatt sem múlnak, menjen vissza a vizsgáló orvoshoz!


        Kérdés: 2017. február 23., 09:09; Megválaszolva: 2017. február 23., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr Segítségét szeretném kérni a következő problémám van: Az ejakuláció az akaratom ellenére történik, ha szeretkezésre kerül a sor, nem tudom irányítani , és az előváladék is nagyon hamar jön (pár csók után, de...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A péniszemen a makk alatt ahol "rögzül " a fityma a makkhoz hátul ahogy hátrahúzom a fitymát látok kettő pattanás szerű fehér pöttyöt illetve szúró fájdalom is jelentkezik érintésre. Közösülésnél akkor fáj...