• Prosztata vagy mellékhere?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Prosztatagyulladást diagnosztizáltak nálam már öt éve, amire több esetben is kaptam hónapokig tartó antibiotikum kúrát, annak ellenére, hogy kórokozót sem az ondómban, sem a vizeletemben nem találtak. Egy esetben, kb. 2 éve, STD vizsgálattal ureaplasma fertőzést állapítottak meg, amire én is, és a partnerem is kaptunk antibiotikumos kezelést, és a kontrollvizsgálaton mán nem volt észlelhető az ureaplasma. A prosztatagyulladásra utaló tünetek azonban ezután is maradtak, égető gát-táji érzés, ondóürítés utáni kellemetlen érzés, kisugárzó égető, kellemetlen érzés a bal combhajlatba. Egy éve, egy UH vizsgálaton a bal mellékherémen egy kis csomót találtak (a vizsgálatot végző orvos szerint már évek óta ott lehet), amely kitapintással is érezhető, ondóürítés után a bal herémtől égető, kellemetlen érzést érzek rendszeresen, azóta is. Tavaly is kaptam egy hónapig antibiotikumos kezelést, de az sem használt. A legfőbb gondom az, hogy a távozó ondóm nagy része, szinte megkövesedett, kocsonya szerű, és olyan darabokban távozik, mint egy földigiliszta, és ez sokszor fájdalommal jár. Az így távozó ondóról fényképfelvételt mellékelek. Kérdésem lenne, hogy ez a jelenség a mellékhere gyulladással van-e összefüggésben, és mi legyen a teendőm, esetlegesen számoljak-e mellékhere eltávolítással vagy műtéttel. Válaszát köszönöm előre is!

        Dr. Papos István válasza a prostatitis témában

        A jelenség nem hozható összefüggésbe mellékheregyulladással, az ondó állagát nem befolyásolja. A panaszai sokkal inkább prosztatagyulladásra utalnak, melyet az esetek 70 %-ban nem baktérium okoz, tehát az antibiotikus kezelés felesleges és eredménytelen természetesen.


        Kérdés: 2017. február 17., 10:39; Megválaszolva: 2017. február 17., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: