• 500 mg azithromycin 3x1 elég e Chlamydia kezeléséhez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Chlamydiát diagnosztizáltak nálam. Először fél évvel ezelőtt. akkor doxycyclin tartalmú kúrával meggyógyultam. Néhány napja egy szeretkezés után újból ugyanazok a tünetek jelentkeztek. azithromycin-t írtak fel: három napon keresztül napi 500 mg-mot. A gyógyszer tájékoztatója azt írta - hogy egyszerre kell bevenni 1000 miligramot, de a vényen 3x1 volt. A tünetek a háromszor 500 mg azithromycin kúra után egy nappal sem múltak el. Kérdések: 1) a tüneteknek el kellett volna múlniuk a kúra közben vagy már közvetlenül azután? 2) nem kellett volna 1000 mg-ot bevenni rögtön, és másnap 500 mg-ot? így lehet, hogy hasztalan volt a kúra? 3) Mikor lehet újrakezdeni a kezelést, ha a kúra sikertelen volt? 4) ha újra kell kezdeni, akkor milyen hatóanyaggal és meddig? válaszát köszönöm!

        Dr. Papos István válasza a chlamydia témában

        Mindenképpen javasolt a chlamydia tesztet megismételni, ezt követően javasolt doxycyclin kúra elkezdése. A kúrát követően kontroll javasolt.


        Kérdés: 2017. február 13., 18:09; Megválaszolva: 2017. február 13., 19:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: