• Katéter elhagyási probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr, Édesapámnak szívritmus zavara volt, 2 hete felgyült a víz mindenütt, nagyon nehezen lélegzett. Sürgősen egyik kórházba került. Ott a víz lecsapolása miatt KATÉTERT tettek fel. Be lett állítva a szív, X gyógyszerrel. De közben mint mindenki mostanában a kórházban elkapta a magas lázzal járó influenzát, így összesen 8 napot volt be, 39 fokso láz, stb, nagyon legyengült. Majd hazaengedték mikor láztalan lett, és CSAK hazaengedés előtt pár órával vették le a KATÉTERT. Levételt nem előzte meg semmilyen erre való felkészülés. Egyszer tudott vizelni akkor. Hazament a kisvárosunkba. Aznap este jöttek az újabb gondok, nem tudott újra vizelni, majd szétszakadt a hólyagja. Másnap a körzeti orvos látva az állapotát, felrakta ÚJRA A KATÉTERT. S a levétel időpontjára egy 2 héttel későbbi időpontot jelölt meg, mivel csak akkor van a kisvárosi urológián legközelebb időpont. Akkor majd a háziorvos leveszi a katétert, egyből át lehet menni az urológus doktorhoz, aki majd megvizsgálja.. Más infó: Édesapám rendszeresen félévente jár urológiai rendelésre, koránk megfelelő a prosztatája. Kérdésem a következő: A 2 héttel későbbi időpont, nem nyújtja-e el feleslegesen a katéter használat idejét, ezzel kiszolgáltatva édesapámat bármi katéteren keresztüli fertőzésnek, illetve hugyhólyag elgyengülésnek,stb? Tehát ez a 2 hetes várakozás normális eljárás, VAGY Ön szerint érdemes lenne-e a 2 hetet nem kivárni, s akár egy magán urológus orvost gyorsan megkeresni, aki segít a megvizsgálásban és a katéter elhagyásában. Illetve nem kellene-e a katéter kivezetést előtte már 1-2 nappal előkészíteni, pl hólyatréninggel,stb? Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Papos István válasza a hólyag, katéter témában

        Javaslom, hogy urológus vizsgálja meg az édesapját, és szükség esetén megfelelő gyógyszerrel lássa el. Jó lenne a katéterviselés idejét a lehető legrövidebbre csökkenteni.


        Kérdés: 2017. január 29., 23:50; Megválaszolva: 2017. január 30., 07:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: