• meddőség es here ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorur/no Olyan kerdesem van hogy, egy here es alhas ultrahang kimutat mindenfele elvaltozast ami a herevel kapcsolatos? (Talan butasagot kerdezek). Szoval hogy pl meddosegre utalo jelet, gyulladast vagy ehhez hasonlot. Masik kerdesem hogy pl mennyi ido kell hogy vki meddove valjon, pl 1 kezeletlen fertozes miatt. Koszonettel: Istvan

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Az ultrahangos vizsgálat a here és függelékei szerkezeti eltéréseiről, és az úgynevezett kolor doppler a here keringéséről mutat képet. Ezek önmagukban a meddőség eldöntésére nem alkalmasak. A meddőség ténye a spermaképből állapítható meg, amelyből az andrológus leírja, hogy az ondóban hozzávetőleg hány, milyen minőségű ondósejt van, vagyis a termelődött sperma alkalmas-e spontán megtermékenyítésre. Ha nem, ma már a mesterséges megtermékenyítéshez elég akár egy-két egészséges ondósejt is.

        Egy kezeletlen gyulladás, függően attól, hogy milyen típusú gyulladásról van szó, magától is gyógyulhat, minden eltérés nélkül. Amennyiben gyermeket szeretnének a párjával, és kétségei vannak, azt javaslom, keressen fel egy andrológust.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István urológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-01 09:40:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: