• Vesekőműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Kívánok! Az alábbi problémámra szeretnék választ kapni. Már több mint 2 éve hogy megműtöttek vesekőre. Azóta a vizeletben állandaóan van fehérvérsejt 70-80 db vagy több. Rengeteg gyulladáscsökkentőt beszedtem már de sohasem lett kisebb ez a szám. A legutóbbi leletemben is 70-80 volt a fehérvérsejt a vizeletben, vérben 11,28 G/L, a vas6,5 umol/L és nem tudom mi az a transzferrin telítettség, ami 9 % volt. A műtét során nem vették ki a követ, mert nem találták, de amikor hazajöttem kipisiltem. Azóta volt még egy másik is, ami 17 mm-es volt, de többszöri törés után talán kipisiltem. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel lehetne eltávolítani a vizeletből a fehérvérsejtet. Köszönöm válaszukat.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Tisztelt Olvasónk!

        Leírásából nem derül ki, hogy nő-e, vagy férfi. A vizeletben talált fehérvérsejt nem függ össze a kővel. Lehet az oka egy egyszerű dolog: nőknél a hüvelyből, férfiaknál a fityma alól kenődhet a vizelethez váladék. Amennyiben Ön nő, érdemes felkeresni egy olyan urológiai szakrendelést, ahol sterilen, katéterrel vesznek vizeletet. Amennyiben az így vett vizelet negatív, akkor nincs mit eltávolítani. Ha így is  van benne  fehérvérsejt,  az urológus kolléga eldönti a további teendőket.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis István  urológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-02 14:23:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó