• Vese sztóma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretnék egy urulógus szakembertól tanácsot kérni az alábbi problémámra: Ez év elején a jobb vesébe sztómát építettek be, mert az un. belső katétert már nem tudták feltenni. Ennek a sztómának a kivezetője összesen 1 kb. 10 cm-cső, ami olyan mint egy vizeletgyűjtő zsák csöve. Ebbe kell csak bedugni a vizeletgyűjtő zsák csatlakozóját. Ez azonban nem biztonságos,, már többbször szétvált. Ráadásúl még véletlenül sem kompatibilis az életet megkönnyítő lábzsákos vizeletgyűjtővel. Miután ha szétcsúszik, egyedűl nem tudom visszahelyezni (nem férek hozzá), gyakorlatilag folyamatos idegfeszültséget okoz, ha a férjemnek el kell menni. Az urulógus szakorvosom szerint ezt szokták betenni. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e ennél biztonságosabb, könnyebben kezelhető sztóma, még ha esetleg annak behelyezését az OEP. nem támogatja. Előre is köszönöm segítő válaszukat.

        Dr. Papos István válasza a vese sztóma témában

        Sajnos egyéb megoldás nincs, viszont megfelelő, biztonságos csatlakozó beszerezhető. Ebben a beavatkozást végző urológián tudnak segíteni. Tisztelettel: Dr. Papos István

        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. február 19., 11:16; Megválaszolva: 2013. február 21., 16:19

        Tudjon meg többet: vese sztóma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.úr 5 hónapja volt variocele mütétem,a mütét után az egyik herém teljesen elsorvadt.Ennek lehetnek következményei a libidómra? Potenciazavart okozhat e?A tesztoszteron termelés csökkenni fog e. Elöre is köszönöm
        Jo napot! Regota fennallo problemam van, a vegbelnyilas kornyeken es maganal a nyilasnal van 1-2 apro vagas szeru seb ami nem gyogyul. Kulonosebben nem tettem semmit ami kivalthatta talan regen kemenyebb szeklet urutes...Probaltam bekenni sebgyogyito...
        Ejakulátum alkalmával az ondó kilövelléskor csípős érzet, fájdalom keletkezik. Mi lehet az oka?
        Kedves Doktorúr, Szeretnék a magánrendelésén megjelenni de elötte volna egypár kérdésem hogy tisztába rakjam a dolgokat magamban . 2 éve volt egy herebiopsziám ahol megállapitották hogy a jobb oldalon sertoli cell only szindróma és...
        Kérdéssel fordulok Önhöz. Egy aggódó anyuka vagyok. Kisfiam hat és fél hónapos. Születésekor minden rendben volt a nemi szervével. Az utóbbi hónapokban viszont szinte csak a bőr látszik, olyan néha mintha nem is lenne neki fütyije.Ha húzom...
        Jóestét! Tisztelt doktor úr,szeretnék magához fordulni egy számomra fontos kérdéssel,ugyanis kissé aggaszt.Az elmúlt napban nemiszerven rúgtak és az egyik herém mintha kissé lejjebb lenne a másiknál,valamint könnyebben mozog a...
        Tisztelt Doktorúr! 2014 nyarán radicalis prostatectomiát végeztek rajtam. Ez azzal járt, hogy az ondózsinort elkötöték, vagy elvágták. Azt szeretném kérdezni,hogy van-e lehetőség arra,hogy az ondózsinórt bekössék a péniszbe,hogy a here...
        Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy vérvizsgálat alapján a vesefunkciók közül (serum kreatinin, carbamid nitrogen és eGFR) ha az eGFR érték alacsonyabb (40) - referencia érték a labor. leleten 60 - , akkor ez a vesében milyen kóros...
        T. Doktor Úr! Nem tudom, jó helyre címeztem-e levelem, a kérdésem az lenne, hogy ebben a korban (65) már természetes-e, hogy bár imádom és kívánom a nálam 20 évvel fiatalabb párom, előfordul, hogy menet közben nem tudom végig csinálni, és...
        Üdvözlöm.Nephrosis sindromam van.2014,05,04-ota.fürdéskor észrevettem bal vesetájékon egy dúzzanatot mi lehet az oka?véres a vizeletem derektáji tompa fájdalom kiser majnem állandoan.
        Olyan problémám van, hogy az utóbbi időkben, úgy érzem mint ha a heréim útban lennének, nem tapasztalok megnagyobbodást, és a comb és a here között húzást érzek, leginkább a jobb oldalon jelentkeznek a problémák, valamint a herék kisebb...
        Tisztelt szakorvos!A panaszaim felsorolom nem kevés:-bal oldali alhasi enyhe égő-lüktető fájdalom,gyenge vizelési áramlat,igen sűrű vizelés napi 10minimum,és olyan másképp élem át a vizelési ingert mint rég,merevedési zavarok,gyengeség és...
        Kedves Doktor Úr! A férjemet 2015.01.20-án megműtötték prosztata daganatra mely rossz indulatú eredményt képez Dg.:Adeonocarcinoma prosztata jelei a bal lebenyben./81403/ hyperplasia-t mutató jobb lebeny/72440/ Vélemény:Prosztata tűbiopszia:...
        Tisztelt doktor úr/nő! Tegnap lefeküdtem barátnőmmel, de 1-2 lökés után erős fájdalmat éreztem. Gyorsan kivetem a péniszem, és észrevettem, hogy erősen vérzik. Lefürödtem, megvizsgáltam, és észrevettem, hogy a fitymafékem félig...
        Férfi termékenységi vizsgálat felől szeretnék érdeklődni Jómagam 10 éve szedek Medrolt (napi 4 mg) kérdésem lenne, hogy ez ronthatja e a nemzőképességem, valamit hogy indokolt e vizsgálat? Ha igen: Mivel jár egy ilyen vizsgálat? Mennyibe...
        Tisztelt Főorvos úr! Egy hete műtöttek fitymaszűkülettel. A műtét utáni 2.naptól a varrat mellett gennyes váladék távozik a sebből, igen érzékeny és a kamillás áztatás után és ha valami hozzá ér (nadrág) egy jó ideig fájdalmas. A...
        Tiszelt Dr! A panaszom kb. 2 hete kezdődött nyaki nyirokmirigy duzzanattal, kicsit később már alhasi fájdalom is jelentkezett középtájon ami nyomásra is érzéken. Nem éles fájdalom hanem inkább tompa és néha kicsit erősödő. Voltam...
        Üdvözlöm doktor úr! Az én problémám elléggé bonyolult számomra és nem tudom már mit tegyek teljesen el vagyok keserdve! Problémám a következő: kb 20 éves koromban diagnosztizáltak nálam prosztata gyulladást ami merevedési problémával...
        1 éve kezdtem el járni urológushoz gyakori vizeletürítési problémával . A vérvétel magas 7, illetve 9-es Psa eredményt mutatott. Júliusban végeztek először mintavételt, ami nem mutatott ki rosszindulatú daganatot. Azóta rendszeresen...
        Tisztelt Doktor Úr! Páromat január 8-án műtötték bal oldali herevisszér tágulattal. Körülbelül egy hete vette észre, hogy a vágás felett egy kisebb nem szabályos "dudor" van. Inkább hasonlít porc szerűségre az elmondása alapján. Nem...