• Ihatok-e ásványvizet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Évek óta vesekövességben szenvedek, többször voltam már kőzúzáson is. Jelenleg kőmentes vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ihatok-e ásványvizet? Eddig többnyire teákat fogyasztottam és PI vizet, ami ásványianyag mentes. Ha ihatok, milyen típusút? Nézegettem már a flakonokon, hogy mennyi ásványianyag tartalom van bennük, de nem tudom, melyiket kell kerülnöm ahhoz, hogy ne alakuljon ki újabb vesekő. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a vesekő témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram!
        Az ásványvizek közül a magnéziumban gazdag, alkalizáló vizeket szoktuk ajánlani (Salvus, Parádi, Csevice, Zósír forrás, Bikszádi). A gyógynövény boltokban kap teakeverékeket, de alapvetően a jó minőségű zöld teák javasoltak.

         Üdvözlettel: Dr. Kocsis István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-04-01 18:02:33; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Mi az összefüggés a cukorbetegség és a szívbetegségek között?
        Tudj meg többet az ekcéma tüneteiről, kezelésének módjáról és megelőzéséről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó