• Fityma szükületnél mennyire szükséges a körülmetélés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Elég rég fityma szűkületem van. De ez csak a nemi életben akadályozott, ugyanis merev állapotban a bőrt nem tudtam teljesen hátra húzni, mert feszült és fájt. Aztán rászántam magam, hogy megvizsgáljon egy urológus és kb 5-6 héttel ezelőtt meg is műtöttek. A fityma fék lett átvágva, plusz a hasam felől egyfajta bemetszés is lett végezve a péniszemen, amit ha jól tudom, más néven fityma plasztikának neveznek. Az orvosom a műtét előtt persze a körülmetélést ajánlotta, de abba nem mentem bele, és a már felsorolt eljárásokban maradtunk, amikkel kapcsolatban ő figyelmeztetett, hogy nem biztos, hogy eredményesek lesznek. És igaza is lett. Mivel most ennyi idő elteltével se tudom a bőrt hátra húzni merev állapotban. Sőt mintha a varratok helyén keletkezett volna valami szorító gyűrű. De azt nem tudom hogy ez az orvos hibája, vagy a fityma így tudott csak összeforrni. Ez az orvos mondta még nekem, hogy olyat tudna még csinálni, hogy azt a bemetszéses eljárást elvégzi a péniszem 2 oldalán is. De ha utána se gyógyulnék meg, tényleg csak a körülmetélés maradna? Eléggé tartok attól az eljárástól, mivel sok rosszat olvastam arról, hogy a makk kiszáradhat és berepedezhet és hogy több hónapba telik az, hogy a makk megszokja a dörzsölés okozta irritációt. Sőt olyat is olvastam, hogy valakinél a nemi együttlét se volt már élvezhető körülmetélve. Bár még mondtam az orvosomnak, hogy kipróbálnám a Cutivate kenőcsöt. Mert hogy annak van valami bőr tágító hatása. Erre ő azt felelte, hogy az én koromban kevés az esély arra, hogy az működjön. De azért elkezdtem használni. 12 óránként kenegetem, de van, hogy napi 3 alkalommal. Szóval a kérdésem az lenne, hogy nincsenek valamiféle alternatív gyógymódok a fityma tágítására? Vagy nem lehet valahogy a bőrt nyújtani? Tágítani? Válaszokat köszönöm előre is.

        Dr. Merth Gábor válasza a fiyma szűlület, körülmetélés témában

        Kedves Kérdező! Ha jól értem dorsal incisio-t vittek Önön véghez. Ebben az esetben nem hiszem, hogy szerencsés lenne a két oldali bemetszés, mert -szigorúan csak a véleményem szerint!- kozmetikailag nem hoz szép eredményt. (Amennyiben nem ezt a műtétet végezték el, én szoktam volt egy speciális műtétet végezni,ami egész normális kozmetikai eredménnyel jár, és a fitymát sem kell eltávolítani). Ha már nem lehet tovább kozmetikázni, az pénisz egészsége, higiéniája előrébb való, és tényleg circumcisiót kell végezni. Ez valóban egy rövid ideig érzékenyebbé teszi a péniszt, mindaddig amíg meg nem szokja az új helyzetet, onnantól tulajdon képen nincs ezzel probléma, sem a szexuális élettel. A krémes megoldás abban az esetben hasznos, amíg az ember iperedig (kisgyermek kor), mivel felnőtt korban már nem alakul nagyon át az ember kötőszövete. Tágítani nem érdemes, mert csak bereped, és ez szintén hegesen gyógyul, csak rosszabb eredményt hoz hosszú távon. (Sok microtrauma, mely kötőszöveti burjánzást okoz...) Tisztelettel, Dr. Merth Gábor


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. december 17., 02:17; Megválaszolva: 2011. december 19., 23:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: