• Műtéti megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr. Tíz éve egy súlyos balesetben szétroncsolódott mindkét herém és a hímvessző is megsérült. Az elmúlt évek alatt a hímvesszőn egy körkörös heg képződött ami vastagodik, rendszeres fájdalommal és merevedési zavarral jár. Több szakember is azt állította, hogy a heget műteni/kivágni nem lehet mert csak gyorsabban hegesedne tovább. Egyetlen megoldás a heg "összetördelése" de ettől még az idegsérülések miatt a fájdalom nem csökkenne. A kérdésem az, hogy Ön szerint létezik-e olyan megoldás (műtéti vagy bármilyen, kivéve az implantátumot) amellyel megszüntetni vagy csökkenteni lehetne ezt a rendszeres, hasogató fájdalmat? Előre is köszönettel.

        Dr. Merth Gábor válasza a péniszsérülés témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom, Önnél mi a valós helyzet, de: Ha valakinél egy előrehaladó hegesedési folyamat zajlik le (mint amilyen pl. az IPP-Peyron kór), ott első körben meg kell várni, amíg a hegesedési folyamat megáll, mert hiába tesz valamit az orvos, ha egy pár év után ismét ugyanoda jut vissza a beteg!!! (Innen nem lehet megállapítani, hogy balesete miatt történik-e a hegesedés vagy párhuzamosan fut ezzel valamilyen kórkép, de az előbb leírt "türelem" nagyon fontos.) Továbbá nem látom, milyen fokban deformálja a hegszövet a péniszét, több lehetőség is adódhat a megoldásban. "Összetördelés" alatt pl. mit értenek? Ha a hegszövetet, azaz a a "heg-elburjánzást" nem lehet teljes egészében eltávolítani, létezik több fajta műtéti megoldás, aminek meg van a sikerre, de ugyanakkor a kudarcra is az esélye. A fájdalommal kapcsolatban: sajnos erre sem tudok Önnek egyértelmű választ adni. Gyakori, hogy egy-egy ilyen műtétet követően, a férfiak egy ideig enyhe zsibbadást majd már azt sem éreznek, de baleseteket követően a "fantom fájdalom" effekt miatt elképzelhető, hogy ez Önnél is megjelenhet. Sajnos nem egyszerű az esete, de azt javaslom, ha kétségei vannak, mutassa meg magát legalább 3-4 szakembernek (akik teljes-körűen ismerik az esetét, látják, vizsgálhatják az adott régiót!!), és a különálló véleményekből már Ön is felmérheti, mire mennyi esély van. Jobbulást kívánok!


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. december 14., 13:03; Megválaszolva: 2011. december 15., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: