• ADDISON KOR

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        JO NAPOT KIVANOK.NEKEM OLYAN PROBLEMAM VAN AMIVEL MAR MAJDNEM 2 EVE SZENVEDEK.2005-BEN MEGALLAPITOTTAK NALAM AZ ADDISON BTEGSEGET,EHHEZ JOTT MEG A PAJZSMIRIGY ES A CSONTSURUSEG CSOKKENESE IS.GYOGYSZEREKEN ELEK.TAVALY TAVASZTOL AZTAN JOTT EGY MASIK PROBLEMAM IS ,AMIVEL SZEGYENLEK UJRA ORVOSHOZ MENNI.UGY KEZDODOTT AZ EGESZ HOGY A PENISZEM MAKKJA ELKEZDETT VISZKETNI,EGNI,ES BEREPEDEZETT A FITYMAM VEGE.ORVOSHOZ NEM MERTEM ELMENNI VELE,DE KESOBB MAR A MAKKOM IS BEVOROSODOTT ES MEREVEDESKOR FAJDALMAIM VOLTAK.MAKKOM GYULLADT VOLT.ELMENTEM ELOSZOR UROLOGIARA AHOL NEM TUDTAK MEGMONDANI HOGY MITOL LEHET,KIVIZSGALTAK A VIZELETEMET ES AZ ONDOMAT.DE AZ EREDMENYEK JOK VOLTAK.ADTAK KENOCSOT,MAJD KONTROLL KETHETENTE DE SEMMI SE JAVULT.UROLOGUS ELKULDOTT BORGYOGYASZHOZ MERT NEM TUDOTT SEGITENI,MIVEL NEM TUDTA HOGY MITOL LEHET EZ.KOVETKEZETT A BORGYOGYASZAT AHOL ANTIBIOTIKUMOKAT SZEDTEM ALLANDOAN ES KENOCSOT HASZNALTAM.EKKOR VALAMIVEL JOBBRA FORDULT AZ ALLAPOTOM.O MEGINT ELKULDOTT EGY MASIK UROLOGUSHOZ AKI MEGVIZSGALT ES AZT MONDTA HOGY EZ LEHET A GYOGYSZEREK MELLEKHATASATOL,ES A KORULMETELEST JAVASOLTA.KELLETT VOLNA MENNEM VISSZA KONTROLLRA,DE NEM MERTEM AZOTA SE,MAR MAJDNEM 1 EV ELTELT.AZOTA SE JAVULT AZ ALLAPOTOM,A FITYMAM SZUK LETT,NEHEZ ES FAJDALMAS A HATRAHUZASA,RAADASUL A FITYMA BOR HOZZANOTT A MAKKHOZ KB 2 CENTI HOSSZABAN,AMIT NEM TUDOK LETEPNI MAR.MERVEDESKOR FAJ,ES EMIATT SZEXUALIS ELETET SE TUDOK ELNI.KEREM MAGAT,SEGITSEN HOGY MIT CSINALJAK MERT IGY NEM ELHETEK OROKKE.ES EZ TENYLEG LEHET A GYOGYSZEREK MELLEKHATASATOL? ASTONIN,HIDROKORTIZON GYOGYSZEREKET SZEDEK.A BOR HOZZANOVESET A MAKKHOZ EL LEHET TAVOLITANI?KORULMETELEST ELKERULNEM HA LEHET,MERT ITTHON SENKI SE TUD ERROL,ES EZT TITOKBN NEM LEHET ELINTEZNI:( NAGYON SZEPEN KOSZONOM A VALASZAT.TISZTELETEL.

        Dr. Merth Gábor válasza a körülmetélés, letapadt fityma témában

        Kedves Kérdező! Sajnos sem az alapbetegsége (autoimmun betegség), sem a betegség miatt szedett gyógyszerek (szteroid) nem szerencsések az említett ügyben. A másik tény, ha már idáig fajult a dolog valóban nehéz nem a körülmetélést választani. Két dolog miatt, valószínűleg a folyamat csak súlyosbodni fog, mely a higiéniát teljes egészében megakadályozza, további hosszútávú problémákat okozva. Én a saját praxisomban -kérés esetén, megszoktam próbálni egyfajta plasztikai műtéttel megtartani a fitymabőrt (azaz elkerüljük a körülmetélést), de ha olyan a betegsége, lehet ezzel is csak egy kis időt nyer csak. Ezt fontolja meg. Amúgy ezen állapoton sem gyógyszerrel, sem kenőcsökkel már javítani nem lehet, tehát mindenképpen vmilyen műtéti beavatkozást kellene eszközölni. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. december 04., 23:03; Megválaszolva: 2011. december 07., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó