• felfazas!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo estet kivanok! Az lenne a problemam, hogy nagyon surun felfázok. Idén augusztusba költöztem ki Angliába, es azóta 6-szor fáztam fel. Igaz itt eleg hűvös az ido, de nagyon vigyázok magamra. Mindig védem a derekamat, es sohasem jarok sehol mezítláb, Rétegesen felöltözöm mindig es akkor is visszatér. Pedig hoztam otthonról gyógyszert ki 3 dobozzal erre a betegségre (ciprofloxacin), rendesen szedtem es mégis visszatért olyan 2-3 het múlva, aztan amikor mar elfogyott a gyógyszerem vettem bio boltból áfonyakapszulát, segitett, csak ettol is visszatert. Aztan elmentem itt orvoshoz itt is kaptam ra antibiotikumot (trimethoprim - 6 szemet), beszedtem es egy het mulva ujra visszatert múlthét szombaton este, mivel nem volt gyogyszerem es isszonyatosan csipett (akkor is ha nem pisiltem) ezert hogy enyhítse a fajdalmam vettem be az afonyakapszulabol, ami enyhitette a fajdalmat.Ma (kedden) tudott fogadni az orvos irt fel ra másik antibiotikumot(ezt 4 napig kell szedni), viszont most nem tudom hogy kezdjem e el szedni igy hogy most enyhült a fajdalom. Sokan azt mondjak hogy a sok antibiotikum sem tesz jot, meg hogy hozza szokik a szervezetem nagyon, de nem tudom mit tegyek. Nem tudom mi a jo, es azt sem értem, hogy mitől jön elő állandóan ez a felázás, mikor vigyázok magamra. Nem tudom mi lehet a probléma, lehet, hogy ez mar valami más lenne? Mondtak hogy lehet gyenge az immunrendszerem es igy hamarabb összeszedem a bacikat. Ha legközelebb is előjön akkor kérem az orvost hogy vizsgáljanak ki. Ön mint mond, mi lehet a probléma, mi lenne a legjobb most számomra? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

        A visszatérő felfázások miatt vizelettenyésztés lenne indokolt, ez alapján célzottan lehet antibiotikumot adni. Érdemes nőgyógyászati vizsgálatra is elmenni, mert lehet, hogy egy felszálló nőgyógyászati fertőzés okozza a visszatérő húgyúti fertőzéseket. Aktus után pisiljen, és alaposan mossa le a szeméremtestet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 22., 23:37; Megválaszolva: 2011. november 24., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?