• hugyúti fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 éve állandóan visszatérő húgyúti fertőzéseim vannak,minden tenyésztés ESBL termelő e-coli baktériumot mutatott ki.Mivel ez egy multirezisztens baktérium,kevés antibiotikumra érzékeny.2 év alatt többféle antibiotikumot kaptam:Suprax,Nitrofurantoint 1,5 hónapig valamint Gentamycin inj.(napi 240 mg-ot ,14 napig).Mindegyik használt,de pár hét múlva kiújult a fertőzés.Uh vizsgálat nem mutatott elváltozást,a párom vizelete is negativ,illetve széklet bakt vizsgálat is.Ez idő alatt volt 2 vetélésem.Felmerült bennem a kérdés,hogy ez a baktérium okozza a vetéléseket.Májusban kaptam utoljára antibiotikumot,akkor volt a Gentamycines kúra,júniusban már csípett a vizeletem.Úgy döntöttem nincs már értelme urológuhoz visszamenni úgysem hatnak tartósan a gyógyszerek.Találtam az interneten egy D-mannóz nevű port.Ez a por hatásosnak bizonyult.Ez a por nem öli meg a baktériumokat,de kisöpri a húgyutakból.Szeptemberben viszont abbahagytam a szedését,mert kiderült,hogy terhes vagyok és nem mertem szedni.A vetélés után készült labori vizeletvizsgálat,a vizeletem tele volt baktériummal.Most ott tartok,hogy újból szedem a D-mannóz port.A probléma az,hogy nagyon drága és nem tudom,hogy terhesség alatt lehet-e szedni.Én olyan megoldást szeretnék,hogy örökre megszabaduljak a baciktól,vagy olyan antibiotikumot,amit lehet szedni a terhesség alatt is.Egy orvos ajánlotta a Nitrofurantoin tartós (legalább fél év)szedését utána pedig megelőzésre este 1 tbl.szedést.Nem tudom,hogy mi a jó megoldás.Én antibiotikum ellenes vagyok,mert a bélflórának nem tesz jót.Szeretném a véleményüket kérni,hogy hogyan szabadulhatnék meg ettől a betegségtől.

        Dr. Merth Gábor válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Én ezek után azt javaslom: 1. Cél egy terhesség kihordása, melyet a betegsége lehetséges, hogy hátráltatja. Azaz a célhoz el kell érni, hogy ne legyen fertőzése. (Bár a kettő lehet, nincs is összefüggésben!) 2. Honnan kaphatja el ezeket a baktériumokat? Vagy a külvilágból (hüvely környéki területről "felszállva"), saját magától (vastagbél-nyirokutak mentén, rossz fogazat-vér útján, stb.) 3. Ki kell irtani magából ezeket a baktériumokat. Ha van vizelet vizsgálat, ismerjük a baktérium törzset, és, hogy mire érzékeny. Egy hónap gyógyszerszedés (ez hosszú idejű, nagyon nem jó, de tulajdon képen "kipurgálja" a baktériumokat önből). Ezalatt sok más kiegészítő kezelést is kellene csinálni, melyet kezelőorvosa elmond majd, ilyen pl. a D-Mannoz is. 4. Ezalatt számolja fel környezetében a fertőző gócokat (pl. fogászati kezelés), vagy kerülje el inkább ezeket a helyeket (pl. meleg-vizes fürdők, hideg vagy piszkos helyek, stb.) 5. A kezelés végén erősítse a saját védekezését (úgy a hüvely, mint a vastagbél flóráját lehet olyan NEM PATOGÉN törzsekkel pótolni, melyek megtelepedve, később nem okoznak problémát, de a feladatukat jól ellátják). 6. Bizonyos helyzetekben profilaktikusan még fél évig szedjen AB-t. Erről szintén kérdezze kezelőorvosát. Ha fél év alatt nem jön vissza egy gyulladásos esemény sem, a kezelés elérte célját. Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. november 13., 11:32; Megválaszolva: 2011. november 14., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        -melyik Potemix keszitmeny hasznalhato verhigito mellet?