• e.coli baktérium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot. Nem akar elmúlni a húgyúti fertőzésem lassan 2 éve pedig szedtem rá sok antibiotikumot. Ez ídő alatt nem volt sexuális kapcsolatom. 1 x majdnem elmúlt ,de visszajött ahogy abbahagytam az aktil duo szedését. ÉS azóta nem múlik el :S. egyik sperma tenyésztés után magasabb baktérium szám lett. miért lehet ez? volt végbélsebesedésem,ami vérzett is, kemény széklet és nem volt rendszeres. ami azért még érzékeny,nem tudom,hogy a prosztata gyulladás miatt-e. széklet mintát nem kellene venni ? hogy abban van-e a hiba(baktérium)hajam nagyon hullik és szerintem ez miatt,mert amikor jól voltam akkor nőtt a hajam,most meg nem és erősen kopaszodom.Hajgyógyászom azt mondta,hogy vissza kell hogy nőljőn,mert nincs semmi baja a hajhagymáknak stb... urologus orvosom azt mondta ,ilyennel még nem találkozott és régen elkellett volna múlnia. MOst tenyésztésre fogok menni a héten és várom az eredményét. múlt héten voltam belgyógyászaton és ott elküldtek vérvételre (pajzsmirigy és máj funkciot néznek ...stb . májértékem 97 volt 3 hónapja ez valami gondot okozhat?

        Dr. Merth Gábor válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! Gyakori, hogy a krónikus húgyúti gyulladások saját magunkból alakul ki, ugyanis a vastagbél illetve húgyutak a nyirokkeringés által összeköttetésben állnak, és ha valamilyen vastagbél betegségünk van, akkor ez hajlamosíthat egyfajta krónikus húgyúti gyulladásos betegségre is. A nem megfelelő higiénia, rossz fogazat, emésztési problémák szintén hajlamosító tényezőként szerepelnek. Magának a krónikus prosztata gyulladásnak a kezelése elég komplex, ennek leírására ezen oldal nem alkalmas. Nem csak gyógyszeres, de aktív és passzív kiegészítő kezeléseket is magával hord. Hajhullást sajnos okozhatnak ezek a fertőzések, ha valóban nem hormonális, bőrgyógyászati oka van, esetleg nem autoimmun betegségről van szó, van rá esély, hogy problémamentesen rendeződik ez a panasza. Az ebben a korban jellemző túlzott alkohol illetve egyéb stimulánsok fogyasztása jellemzően emeli a májenzimek értékét, de a háttérben meghúzódhat vmilyen betegség is, ezt innen megmondani nem tudom.


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor

        Kérdés: 2011. november 13., 10:05; Megválaszolva: 2011. november 14., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó