• Kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A mellkasröntgen/mellkasfelvétel mennyiben különbözik/tér el a tüdőszűréstől? Mert idős rokonomnak 2 mellkasfelvételt csináltak tüdőgyulladás miatt, viszont mikor meghalt és felboncolták, kiderült, hogy tüdőrákja volt, áttétekkel. Lehetséges, hogy azon nem vettek észre semmit, vagy valaki hibázhatott? A vérképben melyik érték jelezhet rákot? És ha valakit CT-vel vizsgálnak, akkor rögtön kimutatható a Stroke? Előre is köszönöm megtisztelő válaszaikat!

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! A tüdőszűrésen is mellkas röntgen felvételt készítenek. A tüdőrák gyakran tud okozni gyulladást és emiatt a rutin mellkas röntgenen nem derül ki azonnal. A részletek pontos ismerete nélkül én nem tudok véleményt mondani. A CT vizsgálattal nem lehet a stroke minden típusát azonnal kimutatni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. október 11., 16:06; Megválaszolva: 2010. október 13., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: