• Tüdődaganat után gyógyfürdőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         Két éve műtöttek rosszindulatú tűdődaganattal. Semmilyen utókezelést nem kaptam, gyógyszert is csak a Seretide250 Diskust. Az volna a kérdésem, hogy mehetek e gyogyfűrdöbe és szaunászhatok e ? Gondolom uszni lehet.

         köszönettel várom válaszát halasné

         

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák, szauna témában

        Tisztelt kérdező!

        Nyugodtan menjen gyógyfürdőbe, szaunába, stb.
        2 évvel a tüdőrák műtét után -és negatív mellkasi leletekkel semmi baja nem lehet, tehát onkológiai szempontból akadálya nincs.
        Viszont a reumatológus fürdő-orvos nem biztos, hogy ezt megengedi, mert nekik van egy idejétmúlt elvük, hogy "daganatos beteget" nem engednek fürdőkezelésre.
        Kétségtelen, hogy jelenleg is aktív daganatos, esetleg éppen sugárkezelésen, vagy kemoterápián lévő beteg valóban ne menjen gyógyvízbe, szaunába. De az Ön esetében már gyógyult betegről beszélhetünk.

        Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 14:11:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: