• Tüdőrák nyirokcsomó áttéttel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Édesapám 50 éves, féléve diagnosztizáltak nála tüdő daganatot. A bal tüdőlebenyét eltávolították. Most a Pet ct alapján kiderült, hogy a jobb oldalon a nyirok mirigyekben áttét van. A kezelő orvosa nem fejtette ki egyértelműen, hogy az, hogy a leletre azt írták a tüdőben gyulladás látszik, az áttétet jelent-e ott is . A nyirok áttét miatt kemot fog kapni, nem mondták meg előre milyen mennyiségben, csak annyit, hogy ameddig bírja. Kérem legyen szíves megírni, hogy Ön szerint ez mit jelent? Milyen esélyei vannak? Miért nem műtik meg? Ezt nem lehet műtéttel megoldani? Ha kapja a kemot van esély a felépülésre vagy a hátralévő időt növelik vele? Köszönöm válaszát.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a Nyirokcsomó áttét, Tüdőrák témában

        Kedves Kérdező! Sajnos, az a tény, hogy a nyirokcsomókban daganat áttétet találtak, azt jelzi, hogy a daganat sejtek a szervezet nyirokkeringésébe került. Ezt műtéttel nem lehet megoldani, mert a nyirokrendszer az egész testet behálózza. Ilyenkor kap a beteg kemoterápiát, ami ugyancsak az szervezet egészére hat. Amennyiben a daganat sejttípusa érzékeny a kemoterápiára,megállíthatja a kezelés a további terjedést. Előre nem lehet megjósolni, milyen eredményes lesz a kemoterápia. A gyulladásos jelek nem jelentenek áttétet. Ha édesapja dohányos, annak jele, vagy akár egy zajló hörghurut jele lehet. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. január 18., 22:27; Megválaszolva: 2017. január 22., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: