• Lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A múlt hónapban már írtam önnek ezen az oldalon. Akkor azzal a kérdéssel fordultam Önhöz, hogy volt az utóbbi egy évben három elhalt terhességem és az utolsónál, ami kb. 9 hetes volt, a diagnózis meningomyelocele volt. Most a következő lenne a kérdésem: már van egy közel hatéves kisfiunk- aki hála istennek egészséges-, elképzelhető- e, hogy mégis kromoszómahiba áll a habituális vetélések hátterében? Ha elképzelhető, hogyan születhetett mégis gyermekünk?Javasolja- e Doktor Úr a genetikai kivizsgálást?Még egy kérdés: Doktor Úr mikor rendel és hol? Válaszát előre is köszönöm! Előzmény: http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/terhesseg/98899

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, abortusz témában

        Tisztelt Hölgyem! Úgynevezett kiegyensúlyozott transzlokációk esetén előfordulhat, hogy a szülő hordoz kromoszómahibát és az utódoknak egy része egészséges, más fogamzásból viszont kiegyensúlyozatlan, rendellenességet okozó vagy vetélés formájában megnyilvánuló kromoszóma rendellenesség lenne igazolható. A genetikai tanácsadást mindenképpen javasolnám. Elérhetőségem, rendelésem adatai honlapomon megtalálhatóak: www.drdelitamas.hu


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. november 01., 08:59; Megválaszolva: 2011. november 02., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó