• Partiális mola?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Augusztus 22-én volt 8 hetesen egy hányással, lázzal kezdődő vetélésem, a kórházba érve még volt szívhang, de estére már nem volt, így megműtöttek. A 6 hetes kontrollon az UH-n minden rendben volt (épp aznap volt ovulációm, ez látszott az UH-n), viszont jeleztem az orvosomnak, hogy a terhességi teszt még mindig pozitív. Másnap HCG-t néztek, 87 volt, majd utána megjött a mensesem, a menses után a HCG 13.5 volt. A szövettanban kóros dologról nem írtak. Két kérdésem lenne: 1. Ma egy másik orvos azt vetette fel, hogy lehetséges, hogy partiális mola terhesség volt, csak épp a szövetek közé pont nem került rossz anyag, ezért lehetett jó a szövettan és ezért ürül ilyen lassan a HCG a véremből. Ő azt javasolta, kérjek az orvosomtól újabb szövettant. Ön szerint van annak esélye, hogy valóban partiális mola terhesség volt ez? Lehetséges ez? Vagy más esetben is előfordulhat, hogy a HCG kiürülése ilyen sokáig tart? 2. Szeretnék 3. napi hormonokat nézetni, azt mondták, várjam ki a vetélés utáni 3 hónapot ezzel. Most akkor a HCG teljes kiürülésétől várjam ki a 3 hónapot, vagy decemberben már nézethetek 3. napi hormonokat? Köszönettel, Nóra

        Dr. Deli Tamás válasza a molaterhesség, HCG témában

        Kedves Nóra! 1. Nem valószínű a partialis mola, de a b-HCG-t érdemes követni, amít kimutathatatlanná válik. Javaslom, hogy az az orvos vegyen újabb szövettant, aki ezt javasolta és indokoltnak gondolja. 2. A vetélés utáni 3 hónap a vetélés után 3 hónappal telik le.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. október 20., 20:03; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó