• Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Elnézést kérek,hogy levelemmel zavarom.Azért írok,mert jelenleg 23 hetes várandós vagyok,utóljára 18 hetesen voltam ultrahangon.Akkor a következőket is írták az ambuláns lapomra: Egy élő magzat látható.Fejvégű fekvésben.A lepény a hátsó falon,mélyen tapad.A magzatvíz mennyisége:Átlagos.BPD:46mm,OFD:54mm,AC:129mm,FL:27mm.A számítottnak megfelelő terhességi korDg.Grav sept.18.Kontroll:6 hét múlva. Tudna nekem segíteni,hogy mit jelentenek ezek az adatok pontosan?Ha a lepény a hátsó falon,mélyen tapad,mi a teendő?Kell vele pihennem? Várom mihamarabbi válaszát. Köszönettel:Antalné Angyal Rózsa

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Kedves Antalné Angyal Rózsa! Az UH leletén leírtak tökéletesen rendben vannak, aggodalomra nincs oka. A lelet (mélyen tapadó lepény vagy egyéb) miatt egy terhesnek általában is javasoltnál nagyobb mértékű pihenésre, kíméletre nincs szükség. A lepény egyébként a terhesség növekedésével párhuzamosan várhatóan mind távolabb fog kerülni a méhszájtól, bár már jelen helyzetében sem okozna gondot a szülésnél.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 15:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: