• Kíváncsiság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Júliusban született meg a kislányunk,Réka.Jelenleg szoptatom,és még remélem sokáig lesz rá lehetőségem.Ezzel kapcsolatos a kérdésem.6 hét letelte óta még nem volt szexuális kapcsolat köztem,és a férjem közt,mert azt mondja blokkolja a szoptatás tudat.és az anyatej szaga.Azt szeretném tudni,hogy mi a magyarázat erre,és hogy mire számíthatok!?

        Dr. Veress Dóra válasza a szoptatás, szexuális élet témában

        Kedves Anyuka! A férfiak számára ugyanolyan nehéz a szülés és egy baba érkezése, mint a nőknek, csak nekik nincs lehetőségük beszélni erről. Nem írja, hogy a férje benn volt-e a szülésnél, végignézte-e a baba megszületését és önszántából ment be, vagy Ön kérte tőle? Mennyire készült fel a párja a baba világrajövetelére, és mennyire segít a baba körüli teendők ellátásában? ezeket csak azért kérdezem, mert a férjét valószínűleg nem az anyatejszag blokkolja, hanem a saját tudatalatti érzelmei, melyeket felszínre kellene hozni. Javaslom, hogy a férje keressen fel egy pszichológust, vagy pszichoterapeutát és próbálják meg feldolgozni a szülésélményt és a megváltozott élethelyzetet. Amíg erre lehetőségük nyílik, addig is beszélgessenek sokat arról, hogy ő mit érez a babával kapcsolatban és szexuális aktus híján is közeledjenek egymáshoz kedveskedéssel, gyöngéd érzelmekkel.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 23:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 23:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: