• Terhesség korai felismerése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Arra a kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy a következő menstruációm előtti héten a nőgyógyászaton meg tudják-e állapítani, hogy terhes vagyok-e. Nagyon feszült vagyok, mivel már volt egy abortuszom és nem bírom kivárni azt az időpontot, amikor elvégezhetem a tesztet. Még egy kérdés: A menstruációs ciklusom után egy nappal történt aktus után mekkora az esély arra, hogy teherbe eshettem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! A terhesteszt hamarabb jelzi a terhességet, mint a nőgyógyászati ultrahang, így nem érdemes idejekorán felkeresni a nőgyógyászát. A menstruáció alatt lelökődik a méhnyálkahártya és ez után kb. két héttel következik be a pete kilökődése. A megtermékenyülésre ekkor a legnagyobb az esély. A menstruáció után is van valamennyi lehetőség a peteérésre és a megtermékenyülésre, de ez általában ritkán következik be.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 21:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 23:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: