• Babavállalás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Én 35 éves vagyok.Van egy 10 éves lányom,akivel a terhességem problémamentes volt.Azóta volt 3 vetélésem.Különböző korú magzatok voltak.De mindegyik vetélés úgy kezdődött,hogy vérezni kezdtem.Voltam már több orvosnál is,de mindenki azt mondja,hogy nyugodtan próbálkozhatunk.De én nem vagyok nyugodt!Ön szerint mi lehet a probléma?Ha lehetséges el szeretnék majd menni önhöz egy vizsgálatra is.Előre is köszönöm a válaszát és elnézést a hosszú levélért.

        Dr. Deli Tamás válasza a vetélés témában

        Kedves Kérdező! A 3 egymást követő vetélés egyértelműen kimeríti a visszatérő (ún. habitualis) vetélés kritériumait, ezért feltétlen kivizsgálást igényel - az életkorát is figyelembe véve, minél korábban elkezdve. A visszatérő vetélés oka lehet anatómiai, endokrinológiai, immunológiai, genetikai (bár ha ugyanaz az apa, mint 10 éve, ennek kisebb az esélye), ritkán infekció. Ezekkel kapcsolatban kissé részletesebben olvashat a www.drdelitamas.hu című honlapomon a Szakmai cikkek, azon belül a Nőgyógyászat/endokrinológia rovatban - ugyanezen a honlapon az elérhetőségemet is megtalálja.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 19:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: