• Terhességi hét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr Úr/Nő Azzal fordulok önhöz,hogy terhes vagyok,mensesem első napja 2011.01.26-án volt,március 8.-án voltam ultrahangon ott azt mondták hogy 5hetes terhes vagyok.Elmentünk a férjemmel egy 3D ultrahangra 2011.07.31.-én és ott a leleten ez állt: BPD:64.9mm HC:239.9mm AC:208.0mm FL:47.5mm OFD:88.1mm Cerebellum:26.1mm Humerus:43.7mm Tibia:41.9mm Ulna:40.3mm AFI:norm. köldökzsinór:3erű, Placenta: II.érett. És hogy a számított terhességi hét az 26hét volt. És most kellett mennem a rendes ultrahangra 2011.08.30.-án és ott meg ez állt a leleten: BPD:76,1mm Lepénytapadás: fundusi-mellsőfali átlagos magzatvíz jó szívműködés és magzatmozgás látható, magzati malformatiora utaló jel nem látható, számított terhességi hét:Grav.s. 29-30 UH-val mért terhességi hét 28+3 nap. És ezt nem tudom hogy akkor most hány hetes terhes is vagyok hiszen a 3D ultrahangon voltam 26hetes terhes 2011.07.31.-én és 2011.08.30.-án meg csak 28+3 nap! Peddig számításaim szerint ez idő közben el telt 4hét.Ezt szeretném ha esetleg ön megmondaná hogy most végül is akkor kb. hányadik hétben vagyok és hogy a leletek alapján a kicsivel is minden renben van e. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhességi hét megállapítás témában

        Tisztelt Hölgyem! Az utolsó menses és a legkoraibb (5 hetes), így legpontosabb terhességi korbecslést adó UH alapján is jelenleg (09.06.) 31 hetes terhes, a szülés várható időpontja nov. 3.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 16:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 14:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó