• Trombózis és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        38 éves nő vagyok. 8 hetes terhes. Két évvel ezelőtt Leiden-mutációt állapítottak meg nálam, két trombózison vagyok túl. Marfarin-t szedtem, 7 mg-ot, Gyermekvállalás előtt pár hónappal átálltam a Fraxiparin injekcióra (5700NE 0,6ml) 91 kg vagyok. Szeretném tudni, hogy ez a mennyiség megfelelő lesz-e a terhesség további szakaszaiban is. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Fraxiparin, terhesség témában

        Kedves Kérdező! A Fraxiparin adagjának megállapításánál a kockázat mértékét és a testsúlyt kell figyelembe venni. Átlagosan megelőzés céljára 0,3 - 0,4 ml a szokásos adag. Önnél a nagyobb kockázat és a nagyobb testsúly miatt javasolták a 0,6 ml-es adagot. Valószínűleg az Ön esetében elégséges lesz a napi 0,6 ml. Gondolom, azt tudja, hogy terhesség esetén nem lehetséges a hasfali alkalmazás, ilyenkor olyan helyet kell keresni az injekció beadásához, ahol szintén csak lassan, egyenletesen szívódik fel a heparin készítmény, igy javasolt a comb területén történő beadás.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 02., 16:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: