• Vitaminok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktor úr/doktornő! most rengeteg kérdésem lenne (habár vettem könyvet, már elkezdtem olvasni), de egyre nagyon kíváncsi lennék: a vitaminokra. a tv-ben nagyon reklámozott terhességi vitaminról, amit ajánlanak, több ismerősömtől, blogokat író kismamáktól sok rosszat hallok, szinte mindenkinek negatív a véleménye. kiütések, rosszullétek, nagy babák születése.... lehetne esetleg csak a "fontosabb" vitaminokat szedni külön? vagy esetleg más termék is van?? (3 hetes terhes vagyok, feltúrbóznám a vitaminkészletem...) köszönettel Krisztina

        Dr. Veress Dóra válasza a vitaminpótlás témában

        Kedves Kérdező! A terhességi vitaminok nem okoznak rosszullétet, azok a terhesség tünetei. A nagy babák sem a magzatvédő vitaminok miatt születnek, hanem az anyukák jobb tápláltsága miatt. A vitaminkomplexek pont annyi és olyan összetevőt tartalmaznak, amire szüksége van egy várandós anyukának, nincs értelme külön szedegetni őket. Ha mégis más készítmények mellett dönt, akkor se feletkezzen meg a folsavról, mert az segít kivédeni a gerinczáródási rendellenességet.


        Kérdés: 2011. szeptember 02., 12:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: