• Kisebb uh- méret a 38. héten? Mi állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A 18 és 28. heti uh-n mért adatok alapján csak 2 nap különbség van számolt időponthoz képest. A 38. heti uh-n azonban 33+4 hetesnek megfelelő BPD-t,és 35+4 hetesnek megfelelő FL -t mért a doki. Kell aggódnom? A nőgyógyász nem mondott semmit,egyszerűen csak rávágta,hogy még messze nem vagyok 38 hetes várandós!, majd elküldött. Mennyire kell aggódnom? Mi lehet az oka,hogy a 38. heti uh nem a megfelelő kor mutatta? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: K. A.

        Dr. Deli Tamás válasza a ultrahang témában

        Kedves K.A.! Szerintem keressen hamar egy másik szülészorvost, mert ha esetleg mégis 38 hetes a terhesség és a baba 33 hetesnek megfelelő méretű, az súlyos növekedási elmaradást (intrauterin retardációt) jelezhet és a magzat bármikor veszélybe kerülhet. Ez esetben terhesosztályra vagy szülőszobára kell Önt felvenni és az ismételt vizsgálatoktól függ, nem kell-e megindítani a szülést.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 15:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: