• Szülés: clexane és epidurál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 35 hetes terhes vagyok, ilyenkor már óhatatlanul felmerül a szülés kérdése. Leiden heterozigóta vagyok, ezért clexane 0,4-et használok minden nap. (Emellett hypothireozis-om van és magas vérnyomásom) Fájdalom hatására a vérnyomásom mindig felugrik, ezért nem lenne rossz a szüléskor némi fájdalomcsillapítás. A clexane tájékoztatóján viszont azt olvastam, hogy nem ajánlott a kettőt együtt használni. Az orvosommal még nem beszéltünk erről, másfél hét múlva megyek hozzá, de pár napja nagyon foglalkoztat a kérdés. Válaszát előre is köszönöm: Jusztina

        Dr. Tömösváry Zoltán válasza a terhesség témában

        Kedves Jusztina! A Clexane használata nem zárja ki a szülészeti fájdalomcsillapítást. Ezt a döntést azonban az altatóorvosokra érdemes rábízni, így inkább őket kérdezze ez ügyben. Üdvözlettel: Dr. Tömösváry Zoltán www.drtomosvary.hu


        Dr. Tömösváry Zoltán
        Szülész-nőgyógyász

        Dr. Tömösváry Zoltán

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 15:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 18:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: