• Terhességi magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 23 hetes terhes vagyok második babámmal. Első szülésem császárral történt a 40. héten jelentkező praeeclamsia (valamint nagy magzat) miatt. A praeeclamsia megelőzésére orvosom az Aspirin 100mg tabletta szedését javasolta, viszont én nem szívesen szednék gyógyszert a terhesség alatt. Van esetleg valami más lehetőség a praeeclamsia kivédésére? Vagy mindenképpen szedjem az Aspirint? Nem lehet ártalmas a babára nézve? (Vérnyomásom jelenleg 110/70 körül van - első terhesség alatt is végig ennyi volt, súlyom kb. 5 kg-mal kevesebb, mint első terhesség alatt ugyanebben az időben.) Köszönöm szépen a segítséget.

        Dr. Deli Tamás válasza a eclampsia témában

        Tisztelt Hölgyem! Az Aspirin a terhesség alatt nyugodtan szedhető, orvosa nyilván minden tény birtokában javasolta Önnek, szerintem mindenképpen kövesse a tanácsát. Aspirinnel vagy mással sajnos igazán hatékonyan nem tudjuk megelőzni a preeclampsiát.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 22., 08:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 12:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: