• Harántirányú septum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Jelenleg 21 hetes kismama vagyok és az ultrahangon közölték vekem hogy : "az Uterus középső harmadában 8mm-es harántirányú septum látható" Ez okozhat e a terhességem során komplikációt? Az ultrahangos hölgy azt mondta hogy nem kell megijedni ez nem gond. De el vagyok bizonytalanodva miatta, mert nagyon féltem a kisbabám. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a méhszeptum témában

        Tisztelt Hölgyem! Annak ismerete lenne szükséges, hogy ez a septum (sövény) milyen nagyságú (a 8 mm feltehetően a vastagsága), milyen mértékben osztja meg esetleg a méh üregét. Ezt a vizsgálatot végző szonográfus valószínűleg látta, ezért mondta, hogy nem fog gondot okozni. Egy ilyen méhűri septum esetleg a magzat szabálytalan elhelyezkedését okozhatja (pl. nagyobb eséllyel lehet medencevégű fekvésben stb.). A leírtak alapján én is úgy gondolom, nem kell különösebben aggódnia, de az UH leletét mindenképpen lássa szülészorvos is.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 19:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 12:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: