• Szoptatni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1. Befolyasolja az anyatej minoseget az, hogy mit es mennyit eszik es iszik a szoptato anya? 2. Hogy mennyit alszik? 3. Tapszerrel etetett baba lehet olyan egeszseges mint aki anyatejet kap? Iker kislanyaink mellett alig marad idonk magunkra, ezert szeretnenk tudni! Rovid idon belul - akar 15 perc - latom ugy, hogy ujra ehesek, egyik babat leteszem, a masikat felveszem! A korhazban szoptatni kezdtem oket, es tapszert is kaptak, hogy erosodjenek. A 37. heten bujtak ki. Ugy latjuk, hogy a kettotol egyutt faj a hasuk. Probaltuk csak tapszerrel, SMA-vel etetni oket, de szukseg van az Infacol-ra is. (Angliaban elunk.) Szeretnem csak szoptatni oket! Kerem, tudna nekunk segiteni? Valaszat elore is nagyon szepen koszonjuk!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szoptatás témában

        Kedves Anyuka! Az anyatej mennyiségét és minőségét is befolyásolja az elfogyasztott folyadék, javasolt bőven fogyasztania folyadékot, rántásos leveseket. Az anyuka alvásának mennyisége és minősége is fontos, minél kevesebbet alszik, annál stresszesebb az anyuka és annál kevesebb az anyatej. A mai tápszerek nagyon korszerűek, ezek mellett a baba lehet egészséges, persze az anyatejtől nincs jobb, főleg a csecsemők életének első 6 hónapjában. Minél többször és többet van mellen a gyerek, annál több az anyatej, de ikreknél nyilván nehezebb megoldani, mert egyik szoptatás éri a másikat, ha a babák nem tudnak szimultán szopni vagy az anyuka nem tudja őket szimultán szoptatni. Próbálja meg a babákat szimultán szoptatni, így időt nyer, és kipihentebb lesz, ebben segítenek a szoptatós párnák, igyon szoptatós teát, puffasztó ételeket ne egyen.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 16:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: