• A kombinált teszt eredményem nem lett valami jó! Aggódhatok? 12 hetesen.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        12 hetesen. 38éves vagyok,63 kiló. Vizsgált markerek eredménye PAPP-A: 625. 00 miu/L 0.26 MoM Szabad ß-hCG: 37.70 Ng/ml 0.93 MoM Tarkóredő vastagsága (NT) : 1.40 mm 0.94 MoM A szűrővizsgálat eredménye: Magas kockázat Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 250 Kockázat az Edwards-kór előfordulására: 1 : 43 000 12 hét 1 nap (utolsó mensesből számítva) 12 hét 2 nap (ultrahang/biometria alapján) Vizsgálathoz használt terhességi kor: biometria alapján Testsúly: 63. 00 kg Etnikum: európai Az ultrahang eredménye: CRL:59mm.12hét 3 nap BPD:22mm orrcsont látható NT:1,4mm A két vizsgálat egy napon történt. Nálunk integrált tesztet nem csinálnak,csak külön lehet kérni quartett tesztet,ami a kombinált teszt második része.Arra még várnom kell,mert csak a 16 hét után lehet.Az eredmény önmagában szerintem jó(kivéve az 1:250)ahogy utána néztem.Miből vonták le az 1:250-hez következtetést?Csak a korom miatt?

        Dr. Herman Tünde válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Jelen fórum nem alkalmas ilyen fontos genetikai szűrővizsgálatok megvitatására, ahhoz látnunk kellene UH vizsgálattal, ismernünk kell a terhes nőt, a családi anamnézist. Kérem konzultáljon kezelőorvosával!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. július 29., 08:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: